Festivalul Medieval din acest an a înregistrat un număr record de vizitatori: Vicepreședintele CJ Suceava Niculai Barbă: Mulțumesc publicului care a venit în număr așa de mare și pentru că vizitatorii au respectat regulile impuse de această situație pandemică


Intră acum și în grupul de
smart

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Niculai Barbă a declarat, luni, că ediția de anul acesta a Festivalului Medieval, varianta de pandemie „Povești Medievale în Cetatea de Scaun a Sucevei” a înregistrat un număr record de vizitatori.

Potrivit acestuia, de vineri și până duminică, numărul biletelor vândute a fost de 23.710, depășind astfel, pe perioada de trei zile, edițiile Festivalului Medieval înainte de pandemia de Covid. De exemplu, în 2018 au fost vândute 23.502.

„Regretăm faptul că anul acesta nu am putut să organizăm parada medievală care avea loc în ziua de joi, dar cifrele arată că festivalul de anul acesta s-a bucurat de un adevărat succes în rândul sucevenilor și a turiștilor”, a spus Niculai Barbă.

El a mulțumit vizitatorilor pentru că au respectat regulile impuse în pandemie.

„Vreau să mulțumesc publicului care a venit într-un număr așa de mare la Cetatea de Scaun a Sucevei și pentru faptul că vizitatorii au respectat regulile stabilite de organizatori, impuse de această situație pandemică. Sperăm că anul viitor să putem introduce și parada medievală de joi seara, acesta fiind elementul cel mai așteptat de public în cadrul acestui festival, precum și spectacolele medievale, care vor aduce și mai mulți vizitatori”, a declarat Barbă.

El a menționat că la ediția din acest an, pentru a respecta restricțiile impuse de pandemie, la Festival au fost 83 de invitați, membri ai trupelor medievale, în condițiile în care la edițiile din anii anterior numărul acestora trecea de 500.

„Trupele invitate au fost organizate pe ateliere de lucru, pentru a respecta restricțiile impuse de pandemie. Publicul s-a putut bucura de spectacole și demonstrații medievale, cascadori, spectacole de foc și în același timp am avut și piesa de teatru „Apus de Soare”, spectacole pentru copii, precum și un concert al trupei Hara. Trebuie remarcat faptul că modul în care a fost organizat festivalul a atras un număr foarte mare de copii și de tineri, astfel încât la festival au venit foarte multe familii”, a spus Barbă care a remarcat că au fost foarte multe familii din diaspora.

El și-a exprimat speranța că anul viitor acest festival va putea fi organizat în condițiile de dinainte de pandemie.

„Ne vom organiza în așa fel încât Festivalul de Artă Medievală „Ștefan cel Mare” de la Suceava să fie în continuare peste celelalte festivaluri din țară și ne dorim să putem organiza o paradă peste cea din 2019, care a fost cea mai mare paradă de gen din Europa”, a mai spus Niculai Barbă.


Intră acum și în grupul de