IPJ Suceava, partener intr-un proiect international de stopare a consumului de droguri si alcool (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

La Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava a avut loc vineri conferinţa de lansare şi implementare a Proiectului European „Bella” în sud – estul Europei.

Şeful IPJ Suceava, Nicuşor Todiruţ, a declarat că, împreună cu partenerul olandez, organizaţia EURAD ce luptă împotriva consumului de droguri şi alcool, au mai derulat un proiect în perioada aprilie-mai anul trecut prin care s-a atras atenţia asupra magazinelor de vise, dar nu s-a ţinut cont şi în august a fost o „explozie” de asemenea coffe shop-uri.
„Dacă ne ascultau atunci, pe noi cei de la IPJ Suceava, costurile erau mult mai mici privind societatea”, a afirmat Nicuşor Todiruţ.

Inspectorul Ionuţ Epureanu, din cadrul IPJ Suceava, a precizat că Organizaţia EURAD, prezidată de Renee Besseling are scopul de a stopa consumul de droguri şi alcool. „Cei de la EURAD nu sunt împotriva celor care folosesc droguri, ci a drogurilor efectiv”, a declarat Ionuţ Epureanu.

Renee Besseling a înmânat în cadrul conferinţei o distincţie şefului IŞJ Suceava pentru „continuitatea în activitatea de prevenire, a cărei rezultate încep să apară”. IPJ Suceava este sigura instituţie publică parteneră din sud-estul Europei implicată în derularea proiectului.

Acest proiect presupune formarea de formatori. Astfel, poliţişti din alte judeţe, sociologi, psihologi, cadre didactice vor participa la Sesiunea de formare ce îşi propune dezbaterea unor problematici comune spaţiului european şi identificarea unor metode şi strategii inovative de abordare a fenomenului infracţional şi de prevenire a consumului de alcool şi droguri în rândul tinerelor femei.

Workshop-urile şi sesiunile de formare au loc până pe data de 6 iunie, la Gura Humorului, la hotel Toaca Bellevue, şi vor avea ca tematică prevenirea violenţei intrafamiliale, consumul de alcool şi droguri, promovarea egalităţii de şanse.

Membrii unor organizaţii neguvernamentale din Marea Britanie, Olanda, Suedia, Polonia, Ukraina, România, Republica Moldova şi reprezentanţi ai Organizaţiei Internaţionale Peace Corps vor prezenta concepte europene de gestionare a problematicii preventive, urmărind identificarea unor puncte comune în vederea iniţierii unor proiecte în parteneriat cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava şi organizaţiile non-guvernamentale locale partenere.


Intră acum și în grupul de