Miting la Prefectura Suceava impotriva masurilor de austeritate ale Guvernului (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Aproximativ o mie de persoane au pichetat vineri sediul Prefecturii Suceava, protestând faţă de măsurile de austeritate anunţate de Guvern. La mitingul care a durat două ore au participat sindicalişti din învăţământ, din asistenţă socială, sănătate, poliţişti, pensionari, femei gravide şi mame cu bebeluşi.

Manifestanţii au strigat lozinci împotriva preşedintelui Traian Băsescu şi a Guvernului, cerând totodată unitate şi grevă generală. Ei aveau pancarte cu mesaje precum “Respectaţi drepturile omului”, “Trezirea e în noi, treziţi-vă şi voi”, “După o viaţă de muncă nu avem un leu în pungă”, “Jos dictatorul”.

Liderii sindicali care li s-au adresat manifestanţilor au spus că singurul mod de a sensibiliza actuala putere este greva generală, arătând că aceasta este o acţiune de a forţa Guvernul să nu adopte măsurile de austeritate, deşi ştiu că aceasta nu rezolvă criza economică.

Liderul CNSLR-Frăţia Suceava, Gheorghe Leuştean, a declarat în finalul mitingului de protest din faţa Palatului Administrativ din Suceava, că actualul guvern trebuie să cadă. El a spus după discuţiile cu prefectul de Suceava, Sorin Popescu, că acesta şi-a exprimat disponibilitatea de a dialoga cu sindicatele pentru a găsi soluţii pe problemele de interes local, în special cu sindicatele din termoficare şi asistenţă socială şi că va transmite Guvernului nemulţumirile sindicaliştilor privind măsurile de austeritate.

Leuştean le-a cerut participanţilor să ia legătura cu parlamentarii PDL din colegiile lor ca să voteze moţiune de cenzură. „Să-i lămuriţi să voteze moţiunea de cenzură, să cadă guvernul că s-au lămurit şi dumnealor ce face Boc. Şi cu Băsescu, jos cu el!”, a spus liderul sindical.

Liderii sindicali au transmis în final participanţilor necesitatea ca toate categoriile sociale să fie unite pentru a lupta împotriva măsurilor, pe care ei le consideră aberante, pe care Guvernul vrea să le adopte.

Mai mulţi lideri de sindicat au mai arătat că s-au făcut presiuni asupra sindicaliştilor să nu participe la protestul de vineri şi că în unităţile şcolare din judeţ se întocmesc deja liste cu cadrele didactice care au fost prezente la miting.


Intră acum și în grupul de