Senatorul Orest Onofrei reclama grava problema de comunicare a Guvernului


Intră acum și în grupul de

„Dacă noi, parlamentarii, nu înţelegem mare lucru, e de aşteptat ca opinia publică să nu înţeleagă”, a declarat senatorul PDL de Suceava Orest Onofrei, făcând referire la necesitatea adoptării măsurilor de austeritate anunţate de Guvern. Parlamentarul sucevean consideră că Guvernul are o problemă gravă de comunicare în ceea ce priveşte măsurile de austeritate, cu atât mai mult cu cât aceasta este şi în interiorul partidului care îl susţine.

Onofrei şi-a exprimat speranţa că la întâlnirea de duminică a grupurilor parlamentare PDL cu reprezentanţii Guvernului, aceştia să reuşească să explice necesitatea adoptării acestor măsuri. „Sper să ne convingă că e vorba de sacrificiu şi nu de sinucidere în masă”, a spus senatorul democrat-liberal.

În opinia sa, există o gravă problemă de comunicare când propriul partid nu înţelege încă dacă aceste măsuri, care par corecte, sunt necesare, obligatorii şi vor avea eficienţă. „Cred că în calitate de membri de partid şi de parlamentari suntem dispuşi să ne sacrificăm, chiar viitorul politic, dacă am fi convinşi că aceste măsuri salvează situaţia”, a spus senatorul PDL.

Totodată, el a adăugat că există o problemă de credibilitate pentru că nu cu mult timp în urmă se vorbea de revigorare, iar acum de situaţie dezastruoasă. „E greu să fii credibil când spui că bugetul dă semne de revigorare şi auzi, deodată, că are cancer. Eşti acuzat că dai afară bugetari şi de fapt măreşti numărul lor. Diminuezi salariile când de fapt, statistica spune că au crescut în ultimul an”, a spus Onofrei.

El a mai arătat că nici un parlamentar, nici măcar cei ai PDL, nu au vocaţia sinuciderii. „Sacrificiul rezolvă situaţia. Sinuciderea, pe lângă că e imorală şi anti-creştină, este şi ineficientă”, a conchis senatorul PDL.


Intră acum și în grupul de