18 zile de campanie „Fermitate pentru o vară în siguranță” a Poliției Suceava: 45 persoane reținute, amenzi de aproape două milioane de lei aplicate, dar și campanii de informare organizate în tot județul


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul de Poliția Județean Suceava a organizat o nouă acțiune în cadrul campaniei „Fermitate pentru o vară în siguranță”, derulată în luna august. Concret, toate structurile ale Poliției județene au intensificat acțiunile pentru prevenirea faptelor antisociale și creșterea gradului de siguranță publică a cetățenilor, inclusiv activitățile de informare și conștientizare a populației.

Astfel, potrivit unui cuminicat al IPJ Suceava, emis în data de 20 august, recent polițiștii au purtat discuții cu cetățenii în vederea responsabilizării acestora şi conştientizării consecințelor în plan juridic şi personal generate de adoptarea unui comportament de tip delincvent, au desfășurat acțiuni de conștientizare a cetățenilor referitor la importanța adoptării unui comportament responsabil în traficul rutier pe principalele cauze generatoare de accidente rutiere.

Activitățile de prevenire și informare derulate în contextul creșterii afluxului de persoane ca urmare a venirii în țară a persoanelor aflate la muncă în străinătate sau a turiștilor sunt completate de acțiuni ferme de combatere a faptelor cu violență și de dispunere a unor măsuri procesuale față de cei ce tulbură liniștea și ordinea publică, generând un sentiment de insecuritate socială”, explică IPJ Suceava.

Polițiștii suceveni au subliniat că, în perioada 1-18 august, au fost aplicate 3.293 amenzi în valoare de 1.786.270 lei pentru încălcarea regulilor de circulație pe drumurile publice. Alte 324 de amenzi, în valoare de 246.412 lei, au fost aplicate în aceeași perioadă pentru încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Totodată, în aceeaşi perioadă, poliţiştii au reţinut în vederea suspendării 573 permise de conducere, au retras 153 certificate de înmatriculare şi au confiscat bunuri în valoare de 246.412 de lei.

De asemenea, în această perioadă au fost reţinute şi încarcerate în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Suceava 45 de persoane.


Context:

Șapte suceveni au ajuns în arestul Poliției Suceava în doar două zile după ce polițiștii au intensificat acțiunile de prevenire a faptelor antisociale pentru „a construi împreună o comunitate sigură, bazată pe valori juridice și sociale moderne”


Intră acum și în grupul de