Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, lt. Alin Găleată, pleacă în Grecia alături de pompierii români trimiși să ajute la stingerea incendiilor. El va gestiona comunicarea cu jurnaliștii eleni și cei români


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, lt. Alin Găleată, face parte din echipa de 142 de pompieri militari români care vor ajuta la stingerea incendiilor din Grecia. Alin Găleată participă la misiune în calitate de ofițer de presă. El face parte din echipa de coordonare și conducere a misiunii și va gestiona comunicarea de la fața locului, cu jurnaliștii eleni și cei români (care se deplasează cu pompierii militari români), cu privire la misiunile zilnice.

Cei 142 de pompieri militari din țară au participat astăzi, 20 august, la revista de front înainte de plecarea într-o nouă misiune în Grecia. La eveniment au fost prezenți Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode și Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Secretar de stat dr. Raed Arafat.

Potrivit comunicatului MAI, misiunea este un răspuns la solicitarea de asistență internațională înaintată ieri, de statul elen, prin Mecanismul European de Protecție Civilă.

Pompierii români la revista de front. Foto: MAI

În continuare, redăm comunicatul MAI:

„România trimite în Grecia 142 de pompieri, opt autospeciale de stingere incendii de pădure, trei cisterne, un centru de comandă, două containere Multirisc, un autocar de intervenție, precum și alte mijloace de sprijin logistic, printre care o dronă care poate fi folosită pentru survolarea zonelor în care se va interveni. Pompierii români vor interveni pentru stingerea incendiilor care afectează o zonă din proximitatea Atenei.

Pompierii care au plecat în Grecia provin de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Unitatea Specială de Intervenție în Situații de Urgență și de la 16 inspectorate pentru situații de urgență (București-Ilfov, Alba, Argeș, Bihor, Cluj, Dolj, Giurgiu, Hunedoara, Sălaj, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Suceava, Vâlcea și Timiș).

Ministrul Lucian Bode le-a mulțumit pentru faptul că s-au oferit voluntari pentru această misiune și și-a exprimat încrederea că vor da dovadă de profesionalism și de maximă implicare, așa cum s-a întâmplat cu ocazia primei participări la stingerea incendiilor care devastează Grecia, atrăgând astfel aprecierea întregii lumi, nu doar a poporului grec.

În data de 19 august 2021, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în calitatea sa de punct național de contact, a primit din partea Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgență al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, solicitarea autorităților din Grecia pentru acordarea de asistență internațională, având în vedere situația de urgență generată de extinderea incendiilor de pădure pe teritoriul elen.

Urmare a activării Mecanismului European de Protecție Civilă, Guvernul României a decis acordarea unui ajutor umanitar extern de urgență, pentru autoritățile elene”.


Intră acum și în grupul de