FOTO // Prima misiune a pompierilor români în Grecia: Vor proteja de incendii trei localități din zona Attica


Intră acum și în grupul de

Cei 142 de pompieri militari români au ajuns în Grecia și execută astăzi, 22 august, prima misiune. Concret, ei au misiunea de a asigura protecția a trei localități din zona Attica. Salvatorii vor acționa pentru limitarea flăcărilor astfel încât propagarea incendiilor să nu pună în pericol comunitățile, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, lt. Alin Găleată, care în prezent se află în Grecia în calitate de ofițer de presă.

Alin Găleată a precizat că dispozitivul de intervenție va fi format din opt mașini de stingere incendii de pădure, patru cisterne și un vehicul utilitar 4×4 UTV. Totodată, șase salvatori din cadrul Unității Speciale de Intervenție în Situații de Urgență vor avea misiunea de a asigura alimentarea autospecialelor cu apă, precum și crearea de culoare pentru limitarea propagării incendiilor, cu ajutorul drujbelor.

Suceveanul Alin Găleată face parte din misiunea română în Grecia. Foto: IGSU

Pe lângă tehnica convențională, ca de exemplu autospecialele, pompierii români folosesc în activitatea sa și inovațiile precum drone.

„Un rol important în misiunea desfășurată este constituit de supravegherea și monitorizarea focarelor de incendiu din aer, cu ajutorul unei drone. Acest mod de lucru creează o imagine de ansamblu și facilitează deciziile luate în timp real, pentru a proteja atât echipele de intervenție, cât și pentru a urmări frontul flăcărilor”, spune Găleată.

În perioada executării misiunilor, pompierii români mențin o legătură permanentă cu ofițerul elen delegat în asistarea și buna desfășurare a întregii misiuni.

Având în vedere temperaturile ridicate și condițiile de lucru, pentru a evita suprasolicitarea personalului, schimbarea turei este planificată să se realizeze la 6 ore.


Intră acum și în grupul de