Cod galben de ploi abundente pentru județul Suceava în week-end


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis, vineri, o informare meteo și o avertizare cod galben de ploi abundente pentru județul Suceava.

Astfel, de vineri până duminică la ora 23:00 este în vigoare o informare meteo de instabilitate atmosferică, cantități de apă însemnate

Potrivit ANM, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină. Astfel de fenomene se vor semnala vineri (27 august) îndeosebi în sud-estul, centrul și nord-estul țării, precum și în zona de munte.

Sâmbătă (28 august) instabilitatea atmosferică va cuprinde cea mai mare parte a țării, exceptând regiunile sud-estice, unde fenomenele asociate vor fi mai puțin intense și se vor semnala pe arii restrânse, iar duminică (29 august) fenomenele asociate instabilității atmosferice se vor produce cu precădere în centrul, nordul și nord-estul teritoriului.

În intervalul menționat, cantităţile de apă vor depăși, pe perioade scurte sau prin acumulare, 20…50 l/mp, arată ANM.

Meteorologii au emis și o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, ploi abundente valabilă de sâmbătă 28 august, ora 15:00 până duminică, 29 august, ora 23:00

ANM arată că în intervalul menționat, vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină în Oltenia, sudul Banatului, nord-vestul Munteniei, Maramureș, Transilvania, la munte și local în Moldova.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, 25…55 l/mp, îndeosebi în zonele de deal și de munte.


Intră acum și în grupul de