Cherestea fără acte ascunsă sub saci de cartofi într-un camion verificat de polițiști în timpul nopții de vineri spre sâmbătă la Lucăcești


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au depistat două transporturi de material lemnos fără acte în cadrul unei acțiuni desfășurată pe timpul nopții pentru prevenirea delictelor silvice.

Astfel, potrivit IPJ Suceava, în cadrul Planului de acţiune “Scutul Pădurii 2021”, privind prevenirea și combaterea delictelor silvice pe raza județului Suceava, polițiștii Serviciului Ordine Publică – Biroul Combaterea Delictelor Silvice din cadrul IPJ Suceava au acționat în data de noapte de 27/28.08.2021 pe drumurile publice pentru identificarea celor care transportă ilicit material lemnos.

Astfel, la ora 02:20 , lucrătorii de poliție au interceptat pe DJ 209 C, pe raza localității Lucăcești, comuna Drăgoiești o autoutilitară la volanul căreia au identificat pe un bărbat de 44 de ani.

Solicitându-i-se să deschidă oblonul autoutilitarei, acesta a declarat faptul că transportă cartofi în județul Botoșani.

Întrucât cantitatea transportată era una relativ mică în comparație cu capacitatea autoutilitarei, acest lucru a trezit suspiciuni, motiv pentru care s-a procedat la înlăturarea mai multor saci. S-a constatat faptul că acesta transporta în realitate cherestea de esență rășinoase, fără documente de proveniență.

S-a procedat la inventarierea materialului lemnos de către personalul silvic din cadrul O.S. Gura Humorului, în urma căruia a rezultat faptul că bărbatul transporta cantitatea de 6,80 m.c. cherestea rășinoase fără aviz de însoțire. Materialul lemnos în valoare de 4.352 lei a fost confiscat și predat în custodie reprezentanților O.S. Gura Humorului, iar șoferul a fost sancționat cu amendă în cuantum de 5.000 de lei.

Ulterior, la ora 06: 10 , a fost identificată pe DN 2 E, pe raza localității Cornu Luncii, o altă autoutilitară la volanul căreia se aflaun bărbat de 48 de ani, care transporta material lemnos. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că acesta transportă material lemnos fără documente de proveniență. S-a procedat la inventarierea materialului lemnos de către personalul silvic din cadrul O.S. Gura Humorului, în urma căruia a rezultat faptul că sus-numitul transporta cantitatea de 5,02 m.c. cherestea rășinoase fără aviz de însoțire. Materialul lemnos în valoare de 3.213 lei a fost confiscat și predat în custodie reprezentanților O.S. Gura Humorului, iar șoferul a fost sancționat cu amendă în cuantum de 5.000 de lei.


Intră acum și în grupul de