Finalizarea Terminalului 2 la Aeroportul Suceava amânată. Gheorghe Flutur a anunțat că a fost reziliat contractul cu firma de construcții după realizarea a 90 la sută din investiție


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, marți, plenul Consiliului Județean Suceava că a decis rezilierea contractului cu firma care lucra la Terminalul 2 de pasageri al Aeroportului Suceava.

El a spus că este o situație mai puțin fericită în relația cu constructorul de la Terminalul 2 din cauza neîndeplinirii obligațiilor contractuale.

Potrivit lui Flutur stadiul lucrărilor este de 90 la sută, și că firma de construcții are probleme motiv pentru care a făcut propunerea de reziliere a contractului.

„Noi am nominalizat o comisie care a inventariat ce este acolo. Sunt multe bunuri, aparatură, mobilier. Sunt sigilate”, a menționat președintele CJ Suceava.

El a adăugat că se va deschide procedura pentru selecția unui expert tehnic care să stabilească ce mai este de executat și să se poată face achiziția în continuare, să fie deblocat proiectul.

„Nu mai puteau. Am încercat nenumărate discuții. E o problemă la acoperiș care a fost pus necorespunzător, foarte ondulat. Am cerut să refacă această lucrare. Au încercat, n-au putut”, a spus Flutur.

El a arătat că situația obligă autoritățile sucevene să aducă în continuare containere pentru că numărul de pasageri crește și deja a fost atins nivelul anului 2019.

Vicepreședintele CJ Suceava Cristinel Crețu a declarat la rândul său că s-a demarat procedura de expertizare, de punere în siguranță a investiției și de constatare a lucrărilor rămase neexecutate.

„Vom solicita executarea garanției. Au fost percepute penalități. Ei au ajuns într-un blocaj financiar. Mulți subcontractori vin și se plâng că nu și-au primit banii. Noi nu avem nicio datorie către constructor. El a încasat banii, nu i-a dat mai departe”, a explicat vicepreședintele CJ Suceava.

Cristinel Crețu a menționat că s-a ajuns în situația de reziliere a contractului după ce au fost făcute opt prelungiri și constructorul nu a reușit să-și atingă obiectivele stabilite.

Lucările și proiectarea noului terminal au fost contractate de CJ Suceava în decembrie 2018 cu asocierea formată din Societatea de Construcții Napoca SA, UTI Grup SA, Geo Arc SRL și Aero Project SRL.

Termenul de finalizare a lucrărilor era martie 2020.

Noul terminal ar fi permis procesarea unui număr de 340 de pasageri pe oră.


Intră acum și în grupul de