Proprietarul pitbulilor ce au desfigurat o femeie si au ucis un barbat, trimis in judecata


Intră acum și în grupul de

După ce două persoane au fost atacate de pitbulii lăsaţi în liberate, pe o proprietate, stăpânul acestora a fost trimis în judecată. Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, Luminiţa Leonte, instituţia a dispus, marţi, punerea în mişcare a acţiunii penale şi trimiterea în judecată a lui Costel Onorel Apetrechioaie pentru că nu a luat măsuri de prevenire a atacului canin.

„În calitate de proprietar a 5 exemplare canine din categoria câinilor periculoşi – de luptă şi de atac – din rasa metişi Pit Bull, nu a luat nici una dintre măsurile legale de protecţie a persoanelor şi animalelor prevăzute de legislaţia în vigoare, lăsând exemplarele canine libere într-o zonă neîmprejmuită şi neavertizată, atitudine ce a înlesnit un atac canin la data de 14.09.2009 asupra părţii vătămate Jaba Maria căreia i s-au produs leziuni ce au necesitat pentru vindecare un număr de 50 – 55 zile de îngrijiri medicale, cu o incapacitate de muncă temporară de 15%, conform baremului ASIROM”, precizează Luminiţa Leonte.

Un alt motiv al trimiterii în instanţă este şi acesta a dat dovadă de „perseverenţă infracţională, prin adoptarea aceleiaşi atitudini imprudente, şi a menţinut aceeaşi stare de pericol prin păstrarea celor 5 exemplare canine în acelaşi loc neîmprejmuit şi neavertizat şi în stare liberă, ceea ce a favorizat cel de-al doilea atac canin la data de 02.01.2010, produs asupra victimei Roman Gheorghe şi care datorită gravelor leziuni produse a decedat”.

Pe data de 14.09.2009 Jaba Maria, în timp ce se deplasa pe un „drum de ţarnă” dinspre Rotunda spre ferma Cioroi, pe malul stâng al râului Şomuzul Mic, în momentul în care a ajuns în dreptul iazului cu peşte situat pe celălalt mal al râului, a fost sesizată de câinii de pază ai iazului, patru dintre aceştia traversând râul şi atacând-o, producându-i multiple răni traumatice.

În urma atacului canin produs asupra femeii, aceasta a suferit mai multe leziuni, fiind internată în Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, în secţia ortopedie, cu diagnosticul „plăgi muşcate câini, braţ stâng, picior drept, ureche dreaptă” în perioada 15.09 – 30.09.2009.

Datorită acestei traume, femeia a fost internată şi în secţia psihiatrie a aceleiaşi unităţi spitaliceşti în perioada 25.11 – 07.12.2009 cu diagnosticul „tulburare psihotică acută, tulburare a personalităţii tip irascibil emoţional”.

Serviciul de Medicină Legală Suceava a concluzionat că Jaba Maria a suferit plăgi muşcate multiple, dispersate pe întreaga suprafaţă a corpului, leziuni ce au necesitat pentru vindecare un număr de 50 – 55 zile de îngrijiri medicale, leziuni care nu au pus viaţa victimei în primejdie.

De asemenea, potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, pe data de 03.01.2010 structurile de poliţie judiciară din cadrul Poliţiei oraşului Liteni s-au sesizat din oficiu cu privire la moartea violentă a lui Roman Gheorghe, dispărut de la domiciliu cu o zi înainte şi găsit decedat într-o râpă din extravilanul localităţii Rotunda, în apropierea iazului cei aparţine lui Costel Onorel Apetrechioaie şi pe corpul căruia erau vizibile urmele unui atac canin.

Raportul de necropsie medico – legală a concluzionat că moartea bărbatului a fost violentă şi s-a datorat şocului hemoragic instalat ca urmare a hemoragiei externe masive, produsă prin ruptura pachetului vasculo – nervos tibian extern stâng şi rupturilor musculare multiple, leziuni ce s-au produs prin muşcături multiple de animale.

Cercetările au evidenţiat faptul că multiplele muşcături evidenţiate pe corpul victimei au fost produse de exemplarele canine proprietatea lui Costel Onorel Apetrechioaie.


Intră acum și în grupul de