Au ramas fara masini dupa ce au fost prinsi cu tigari de contrabanda


Intră acum și în grupul de

Două persoane de cetăţenie ucraineană au rămas fără maşinile cu care se deplasau după ce au fost prinse la intrarea în România, prin Punctul de Trecere al Frontierei Siret, făcând contrabandă cu ţigări.

Prima persoană este un bărbat de 29 de ani care a rămas fără Opel-ul din dotare după controlul efectuat de lucrătorii vamali şi poliţiştii de frontieră. Aceştia au găsit ascunse şi nedeclarate în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un locaş special amenajat în podeaua autoturismului, peste 700 de pachete de ţigări de provenienţă ucraineană.

Bunurile, în valoare de aproximativ 3.000 de lei au fost reţinute iar şoferul sancţionat cu amendă de 5.000 de lei. Totodată acesta a fost nevoit să se întoarcă în ţară pe jos deoarece autoturismul a fost reţinut de către organelle vamale în vederea confiscării.

Cea de-a doua persoană este o tânără ucraineană de 24 de ani. Natalia S. s-a prezentat în vamă “uitând să declare că face trafic cu ţigări”. În urma controlului autoturismului au fost descoperite, într-un locaş special amenajat între bancheta din spate a maşinii şi rezervorul autoturismului, 630 de pachete de ţigări marca More de provenienţă ucraineană în valoare de aproape 2.700 de lei. Tânăra traficantă s-a ales şi cu o amendă de 7.000 de lei iar maşina cu care se deplasa a fost reţinută de organelle vamale deasemeni în vederea confiscării.


Intră acum și în grupul de