Baseballul sucevean ramane in top


Intră acum și în grupul de

După medalia de bronz câştigată la Cupa României la începutul lunii mai, echipa de baseball Royals IGB Suceava a început Campionatul Naţional de Baseball cu o clasare în primele trei echipe din ţară la primul turneu al competiţiei. Sportivii sucevenii au disputat în turneul desfăşurat la Roman un număr de cinci meciuri, contabilizând trei victorii şi două înfrângeri.

În prima partidă, echipa Royals IGB Suceava a cedat în faţa celor de la CS Atletico Alexandria cu scorul de 9 – 2, dar a câştigat următoarele două partide, 3 – 1 cu CS Giants Năsăud şi 9 – 7 cu cei de la CS Leaders Călăraşi. În a patra întâlnire, sucevenii au întâlnit campioana şi câştigătoarea Cupei României, CS Dinamo Bucureşti, într-un meci pe care l-au pierdut cu scorul de 5 – 15. Ultimul meci a fost şi cel mai important pentru echipa Royals IGB, deoarece a întâlnit cealaltă pretendentă la locul trei, echipa gazdă CSŞ LPS Roman. Sportivii suceveni au avut o evoluţie foarte bună pe parcursul acestei întâlniri, asigurându-şi victoria cu scorul de 5 – 2, dar şi locul trei în clasamentul general, după Dinamo şi Atletico Alexandria.

Pentru echipa Royals IGB au evoluat sportivii Ciprian Fetcu, Bogdan Opincariu, Silviu Checheriţă, Cristian Simina, Andrei Moldovan, Ciprian Doroftei, Adrian Doroftei, Mihai Solomon, Ionuţ Bilec, Bogdan Tibu şi Lucian Cazaciuc. Cel de-al doilea turneu va avea loc în toamnă, între 17 şi 19 septembrie la Călăraşi, acolo unde de curând au început lucrările la primul teren omologat de baseball din România.

“Suntem foarte mulţumiţi de acest rezultat şi ţin să le mulţumesc jucătorilor pentru devotamentul şi dăruirea de care au dat dovada pe teren. Vreau să remarc doi jucători, Bogdan Opincariu şi Silviu Checheriţă, care au contribuit decisiv în câştigarea meciului cu cei de la CSŞ LPS Roman şi astfel am reuşit o clasare foarte bună a echipei în acest început de campionat”, a declarat preşedintele şi jucătorul clubului Royals IGB Suceava, Ciprian Fetcu.


Intră acum și în grupul de