Ion Lungu anunță Aqua-Park la Suceava în zona viitorului complex sportiv: Avem și noi această obligație să facem pentru tinerii din orașul nostru un Aqua-Park care să fie funcțional toată perioada anului


Intră acum și în grupul de
Aqua Park Hajduszoboszlo

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că va propune spre finanțare cu fonduri europene un Aqua Park care să fie amplasat în zona complexului sportiv care ar urma să se construiască la intrarea în municipiul Suceava dinspre Fălticeni.

Primarul a spus că acest complex sportiv are prevăzute o sală polivalentă, un stadion prin CNI și un bazin de nivel olimpic.

„Vrem să încadrăm acest bazin de nivel olimpic într-un Aqua Park. Este posibil acest lucru”, a spus primarul care a menționat că finanțarea ar putea fi obținută pe Axa 7 a POR „O regiune mai atractivă”

Potrivit primarului, o sumă de 8-10 milionane de euro va fi necesară pentru realizarea unui Aqua-Park în respectiva zonă unde municipalitatea are 12 hectare de teren.

Primarul Sucevei, Ion Lungu – prima conferinta de presa de dupa concediu

Primarul Sucevei, Ion Lungu – prima conferinta de presa de dupa concediu

Publicată de NewsBucovina.ro pe Marţi, 31 august 2021

Lungu a explicat că acolo vor fi și câteva mii de locuri de parcare ce vor deservi sala polivalentă și stadionul care pot fi folosite și de cei care vin la Aqua-Park.

„Avem și noi această obligație să facem pentru tinerii din orașul nostru un Aqua-Park care să fie funcțional toată perioada anului. Va avea mai multe piscine, tobogane și tot ceea ce este nevoie într-un Aqua-Park”, a spus primarul.

El a adăugat că nu s-a putut face o asemenea investiție în zona ștrandului Ițcani pentru că acolo locul este foarte mic, de circa două hectare de teren și că și accesul este greoi.


Intră acum și în grupul de