Focuri de armă în zona Straja pentru prinderea unui grup de contrabandiști. Persoanele au reușit să fugă, abandonând țigări de aproape 70.000 lei


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina au depistat ieri, 31 august, un caz de contrabandă, a informat purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch-Serițan.

Potrivit lui, în jurul orei 14:30, un echipaj a observat mai multe persoane care transportau în spate colete voluminoase, de la frontiera de stat spre interiorul țării pe direcția localității Straja.

„Imediat, polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea bărbaților, efectuând somațiile legale prin voce, moment în care aceștia au abandonat coletele și au fugit, dispersându-se în direcții diferite. În vederea reținerii persoanelor, polițiștii de frontieră au tras mai multe focuri de avertisment în plan vertical, conform prevederilor legale, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit”, a precizat Ilie Poroch-Serițan.

Ulterior, polițiștii de frontieră au confiscat cele patru colete, în care erau 5.920 pachete cu țigări de proveniență Republica Moldova, în valoare 69.264 lei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă.


Intră acum și în grupul de