Vicepreședintele CJ Suceava Niculai Barbă dezamorsează „bomba cu ceas” lansată de consilierii județeni PSD Suceava: Spitalul Județean Suceava va stabili în două săptămâni câștigătorul licitației pentru asigurarea serviciului PSI


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Niculai Barbă a declarat, miercuri, că nu există nicio „bombă cu ceas” în cadrul Spitalului Județean de Urgență Suceava cum consideră grupul consilierilor județeni PSD.

Barbă a subliniat că a fost informat permanent plenul Consiliului Județean, inclusiv în ședința din 31 august, despre demersurile făcute de conducerea SJU Suceava și de Consiliul Județean Suceava pentru asigurarea serviciului de prevenire și stingere a incendiilor.

„Așa cum am informat consilierii județeni în ședința din 31 august, conducerea SJU Suceava a demarat procedura de licitație pentru externalizarea serviciului. Sunt înscrise trei firme, iar comisia de licitație are termen în 17 septembrie să anunțe care a fost oferta declarată câștigătoare”, a spus Niculai Barbă.

El a menționat că în tot acest timp activitatea specifică de prevenire și stingere a incendiilor este în coordonarea și subordinea directă a managerului SJU Suceava.

„Ca răspuns la formulările apocaliptice ale consilierilor județeni PSD noi am spus că vom merge pe externalizarea acestor servicii și nu pe înființarea de noi structuri mamut în cadrul instituțiilor publice”, a spus vicepreședintele CJ Suceava.

El a ținut să precizeze că această viziune a conducerii CJ Suceava, de externalizare a serviciilor specifice, a fost și opțiunea conducerii Spitalului Județean după analizele făcute.

„Suntem de acord cu externalizarea propusă de conducerea Spitalului Județean și nu credem că mesaje alarmiste, apocaliptice pe alocuri, sau o abordare pompieristică a rezolvării problemelor ar fi de vreun folos. Noi respectăm propunerile și deciziile luate de Spitalul Județean și venim cu  alocări financiare pentru tot ce este necesar, urmând ca toate procedurile să fie derulate de departamentele de specialitate ale unității sanitare”, a mai declarat Niculai Barbă.


Intră acum și în grupul de