Protestul drumarilor suceveni, deturnat de „ratiune”


Intră acum și în grupul de

Protestul de proporţii anunţat că se va desfăşura la Suceava, în faţa Palatului Administrativ şi la care erau aşteptaţi peste 350 de „drumari” din judetul Suceava nu va mai avea loc vineri, aşa cum aunţaseră sindicatele în cursul săptămânii.

Liderii sindicali din cadrul SC Drumuri şi Poduri SA Suceava au ajuns la o înţelegere cu conducerea Consiliului Judeţean (unicul acţionar al societăţii) după două zile de negocieri în care ambele tabere au pus pe tapet problemele şi mai ales perspectivele societăţii. Omul care a făcut „imposibil” protestul, vicepreşedintele CJ Vasile Ilie, a declarat joi seara presei locale că înţelege nemulţumirile şi mai ales temerile angajaţilor societăţii de drumuri şi poduri dar că singura cale de rezolvare a situaţiei este doar dialogul rezonabil şi nu cel în forţă.

„Vreau să mulţumesc sindicatelor şi liderilor de sindicat pentru faptul că au dat dovadă de înţelegere şi au aporeciat raţional situaţia. În plus se cuvine să îmi exprim totala disponibilitate pentru implementarea viitorului program de relansare economică a societăţii”, a spus vicepreşedintele CJ, Vasile Ilie.

Din punctul de vedere al executivului judeţean problema SC Drumuri şi Poduri SA Suceava este una destul de delicată căreia i s-au dedicat nu mai puţin de două zile consecutive de discuţii şi la care s-a concluzionat că data de 17 iunie este cea în care soluţia finală va trebui pusă pe tapet şi acceptată de ambele părţi.

Vicepreşedintele CJ, Vasile Ilie a declarat presei că pe data de 17 iunie va fi convocată o şedinţă extraordinară la SC Drumuri şi Poduri SA unde Adunarea Generală a Acţionarilor va trebui să propună un „program de restructurare şi relansare economică”. „Acest program va trebui alcătuit pe baza a patru puncte diferite. Vom avea în discuţie un plan al CJ, oferit de Direcţia de Drumuri şi Poduri, un altul aparţinând Consiliului de Administraţie al societăţii, unul pe care îl va propune AGA şi unul care va veni din partea sindicatelor din cadrul societăţii”, a explicat Vasile Ilie.

Vicepreşedintele CJ şi-a exprimat convingerea că după şedinţa din 17 iunie lucrurile din cadrul SC Drumuri şi Poduri SA Suceava vor lua o cu totul altă turnură.


Intră acum și în grupul de