Gheorghe Flutur a semnat contractul pentru Studiul de fezabilitate la centura ocolitoare Gura Humorului, parte a Autostrăzii Nordului: Aștept să scoatem la licitație lucrarea propriu zisă pentru că în zonă e cel mai mare blocaj din județ


Intră acum și în grupul de

„Am semnat astăzi contractul pentru încredințarea contractului Studiu de fezabilitate pentru centura ocolitoare a orașului Gura Humorului”, a anunțat președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

El a spus că drumul se desfășoară pe o lungime de 8,57 km și este parte a Autostrăzii Nordului.

Aceasta va fi proiectată la nivel de drum expres cu două benzi pe sens și separator de sensuri.

Întreaga platformă a drumului are o lățime de 21 de metri, carosabilul va fi de 14 metri,iar  separatorul de sens de doi metri.

Această centură ocolitoare va porni de la intersecția cu DN 17 din sensul giratoriul de la Păltinoasa și se va intersecta din nou cu DN 17 după Gura Humorului, spre orașul Frasin.

Proiectul include două intersecții cu drumurile județene spre Valea Moldovei și Voroneț, două viaducte de coastă, unul de 1.750 de metri și unul de 980 de metri, dar și patru viaducte pentru nodurile de intersecție.

Termenul stabilit pentru finalizare este iunie 2022.

„Noi dorim să finalizăm acest studiu și să construim această centură ocolitoare care este absolut necesară. Se observă că cel mai mare blocaj este în zona Gura Humorului. Scoaterea traficului în afara orașului înseamnă fluidizarea spre zonele turistice. Intenția noastră este să facem aceleași proceduri și pentru celelalte centuri ocolitoare, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc și Fălticeni. Important este că am demarat aceste proceduri. Aștept SF să putem scoate la licitație lucrarea propriu zisă”, a spus Flutur.

Vicepreședintele CJ Suceava Cristinel Crețu a precizat pentru News Bucovina că firma care va realiza Studiul de fezabilitate este Proiect Construct Regiunea Transilvania SRL, din Oradea, cu sprijinul Search Corporation SRL, care realizează și SF pentru Autostrada Nordului, cu suma de cca 2 milioane de lei.

Cristinel Crețu a menționat că după realizarea studiului de fezabilitate se va scoate la licitație la pachet proiectarea și execuția acestei centuri ocolitoare a orașului Gura Humorului.


Intră acum și în grupul de