Tema de proiectare pentru Parcul Șipote include pe lângă amenajări alei și locuri de odihnă, trasee de tiroliană, teren yoga, balansoare, hamac, foișoare multifuncționale, amfiteatru în aer liber și scenă de spectacole


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că în data de 16 septembrie va fi convocată o ședință extraordinară pentru aprobarea temei de proiectare pentru Studiul de fezabilitate pentru amenajarea Parcului Șipote.

El a spus că, potrivit propunerii, accesul se va face în principal de pe strada Grădinilor dinspre Mirăuți, urmând ca în zonă să fie făcute amenajări corespunzătoare și o parcare cu între 40 și 200 de locuri.

„Se dorește menținerea habitatului natural existent și se propune realizarea de cinci zone”, a explicat primarul.

Astfel, în prima zonă, delimitată de strada Ana Ipătescu-Pârâul Cetății-Zona de platou, se propun amenajări peisagistice, alei pietonale, amenajare curs de apă, amenajare locuri de odihnă-bănci, traseu tiroliană, balansoare.

În zona a doua, delimitată de Pârâul Cetății, strada Cetății, strada Mitropoliei, se propun amenajări peisagistice, alei pietonale, reabilitare amenajare a Pârâului Cetății, spații de joacă, teren de yoga, foișoare multifuncționale, plantații tip grădină botanică, balansoare, hamac, acces pietonal din zona Mănăstirii Sf. Ioan cel Nou, scenă de spectacole, panouri informative.

În zona a treia, delimitată de Platoul Cetății-Pârâul Cetății-Muzeul Satului Bucovinean-strada Parcului, se propun amenajări peisagistice, amenajări și reabilitare alei pietonale, reabilitare scări acces spre Cetatea de Scaun, realizarea de scări de acces spre platoul Statuii lui Ștefan cel Mare, traseu tiroliană, amenajare amfiteatru în aer liber, foișoare multifuncționale.

Conferinta de presa a primarului municipiului Suceava

Conferinta de presa a primarului municipiului Suceava – cea de a doua dupa revenirea din concediu

Publicată de NewsBucovina.ro pe Marţi, 7 septembrie 2021

În zona a patra, delimitată de Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou, strada Mitropoliei, strada Cetății, Hotel Balada, se propun trasee pietonale, poteci înierbate, trasee de cățărare.

În zona a cincea, delimitată de Pârâul Cetății-Cetatea Sucevei-Zona adiacentă luncii râului Suceava se propun amenajări peisagistice, trasee pietonale, foișor tematic, observator.

Primarul a arătat că după ce se va aproba această temă de proiectare urmează să fie desemnată și o comisie care să propună o temă de proiectare pentru amenajarea Pădurii Zamca.

El a subliniat că municipalitatea are încă patru ani la dispoziție pentru a pune în practică aceste amenajări, iar în caz contrar Parcul Șipote și Pădurea Zamca vor reveni la RNP.


Intră acum și în grupul de