Dan Ioan Cușnir: De patru ani Gheorghe Flutur nu a finalizat Terminalul 2 la Aeroport în timp ce Bacăul și-a modernizat întreg aeroportul, iar la Iași se începe Terminalul 4


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației municipale Suceava a PSD, consilierul local Dan Ioan Cușnir, a apreciat, marți, la Analiza de Seară de la News Bucovina că și municipiul Suceava și județul Suceava sunt conduse de aceiași oameni de prea mult timp, dar că, cu toate acestea, nerealizările sunt puse în seama PSD.

„De nu știu câți ani auzim că nenorocirile care se întâmplă în județ din cauza lui Flutur și a lui Lungu sunt din cauza PSD”, a spus Cușnir.

El a precizat că în ultimii 14 ani de Consiliu Județean la Suceava, au fost patru ani în care președintele a fost din partea PSD, Cătălin Nechifor, și zece ani în care președintele CJ a fost Gheorghe Flutur „care are curajul și tupeul să ne spună că PSD a blocat județul”.

Cușnir spune că Gheorghe Flutur a fost zece ani președinte de Consiliu Județean și poate fi chiar acuzat de sabotarea programelor de investiții din județ.

El a exemplificat cu situațiile de la Spitalul Județean, Aeroport, dar și drumurile județene, fiind înregistrate întârzieri nepermis de mari în realizarea unor investiții.

Cușnir a arătat că în anul 2016 Gheorghe Flutur a primit un aeroport „la cheie” de la administrația anterioară a CJ Suceava condusă de Cătălin Nechifor și că atunci Aeroportul Suceava era în ceea ce privește modernizările înaintea celor din Bacău și Iași.

„Suceava se chinuie de patru ani să finalizeze Terminalul 2, contract reziliat la 90 la sută din lucrări de efectuat”, a spus Cușnir care a subliniat că în timp ce Vasile Rîmbu a construit Ambulatoriul Integrat al SJU Suceava cu tot cu aparatură și amenajări într-un an,  Terminalul 2, care e o hală puțin mai aranjată, nu e finalizat nici acum.

„În loc să ducă înainte proiectul votat de CJ Suceava de amenajarea Terminalului 2 în Centrul Economic Bucovina, Gheorghe Flutur a ignorat acea hotărâre de Consiliu Județean pentru că a vrut el să facă un alt terminal. În acest timp Bacăul are un aeroport complet modernizat, cu toate facilitățile necesare și Iașiul tocmai a început Terminalul 4. Cine și-a făcut treaba?”, a întrebat liderul social-democrat sucevean.

El consideră că sunt semne de întrebare legate de tergiversarea punerii în funcțiune a Terminalului 2 la Suceava poate și pentru că trebuie ca sucevenii să folosească alte aeroporturi.

„Dacă vă aduceți aminte, în timpul pandemiei, sucevenii care trebuiau să culeagă sparanghel în Germania, mergeau la Cluj ca să zboare”, a amintit Cușnir care a arătat că atunci Suceava a fost băgată în carantină pentru că nu a existat nicio opoziție din partea conducerii județene.


Intră acum și în grupul de