EGGER este din nou “Startklar”


Intră acum și în grupul de

• producătorul de materiale lemnoase tirolez EGGER lansează următoarea rundă a programului său Startklar pentru potenţialii manageri

Pe 10 Mai 2010, EGGER a demarat în St. Johann in Tirol, a treia ediţie a programului său internaţional Startklar destinat potenţialilor manageri. Printre
participanţii la acest program internaţional se numără şi doi angajaţi ai
EGGER Rădăuţi, Iulian Gafencu si Cătălin Ioniţă. Aceştia fac parte din echipa
de 19 tineri cu performanţe de top si cu potenţial în management care, timp de
un an si jumătate, vor beneficia de training.

Know-how-ul, împreună cu aptitudinile si abilităţile angajaţilor, sunt factorii cheie la EGGER, pentru succesul susţinut al companiei şi pentru evoluţia pozitivă a afacerilor. Din acest motiv este important pentru producătorul de materiale lemnoase să îşi susţină angajaţii, pregătindu-i pentru responsabilităţi viitoare şi dezvoltând constant aptitudinile acestora.

“Obiectivele programului Startklar pentru potenţialii manageri sunt crearea unei pepiniere de leadership internaţional pentru middle management, dezvoltarea comportamentului de leadership printre potenţialii manageri şi stabilirea de echipe şi reţele la nivel de grup”, spune Thomas Leissing, director Finanţe/ Administraţie/Logistică şi purtător de cuvânt al Managementului Grupului EGGER.

Dezvoltarea reţelelor şi acumularea de experienţă

Acest program intern EGGER, oferă participanţilor oportunitatea de a vizita alte fabrici, de a lucra cu colegi din diferite departamente, fabrici şi ţări, precum si posibilitatea de a stabili noi contacte, care vor fi utile pentru îndeplinirea viitoarelor responsabilităţi. Schimbul periodic de experienţă la nivel internaţional realizat prin intermediul acestui program este deosebit de valoros pentru potenţialii manageri. “Acest program îmi oferă posibilitatea de a evolua pe plan profesional; de a-mi dezvolta abilităţile şi aptitudinile în ceea ce priveşte Selfmanagement, Presentation, Leadership, General Management şi Project Management.

Prima sedinţă de training a fost extrem de solicitantă, dar pe parcursul a 3 zile captivante, fiecare dintre noi a constatat îmbunătăţirile realizate cu ajutorul trainerilor“, afirmă Cătălin Ioniţă, participant la actualul program Startklar şi Manager de Calitate pentru fabrica din Rădăuţi. “Participarea la acest training mă ajută să descopăr resursele interne de care am nevoie pentru a putea merge mai departe alături de ceilalţi membrii ai grupului EGGER. Startklar îmi oferă posibilitatea de a-mi dezvolta cunoştinţele despre Management, Leadership si nu numai“, precizează Iulian Gafencu, Manager Planificare Producţie pentru fabrica din Rădăuţi.

Programul Startklar oferă noi oportunităţi în carieră, precum şi o pregătire profesională în materie de management. “Acest program intern implementat de către EGGER confirmă accentul pus pe dezvoltarea angajaţilor. Suntem bucuroşi că la această ediţie a programului au fost selectaţi doi colegi de-ai noştri de la Rădăuţi, ceea ce demonstrează încă o dată valoarea angajaţilor noştri”, spune Mihai Şandru, Director Comercial al fabricii EGGER din Rădăuţi.

Programul

Programul, în limba engleză, este compus din trei părţi. Acesta începe cu o sesiune de training de şase luni. În această perioadă, participanţii sunt instruiţi în cinci sesiuni, a câte două zile, de traininguri, la diferite fabrici, având ca subiecte selfmanagement şi prezentare, management-ul angajaţilor, business management, project management şi team building. Aceasta este urmată de o fază de proiect, în care echipele de lucru internaţionale se concentrează pe proiecte concrete, cu relevanţă practică.

De asemenea, toţi candidaţii participă timp de câteva zile la “jobsensing” în a treia fază a proiectului. Aici, scopul este de a învăţa cât mai multe despre responsabilităţile unui coleg Startklar din altă fabrică.


Intră acum și în grupul de