Doua fosile de mamut au fost descoperite in raul Moldova (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Până acum, sucevenii au aflat despre existenţa şi viaţa mamuţilor, aceste fascinante animale preistorice, doar din documentarele difuzate pe canalele specializate de televiziune. De acum însă locuitorii judeţului se pot mândri cu faptul că mamuţii au fost pe aceste meleaguri şi nu doar în trecere.

Afirmaţia este întărită de ultima descoperire, fascinantă de-a dreptul, făcută pe raza localităţii Gura Humorului. Aici apele râului Moldova au scos la iveală două piese de o importanţă deosebită în demonstrarea faptului că mamuţii au trăit şi pe aceste meleaguri.

Este vorba despre o măsea de aproape 3 kg greutate şi un femur de 1,21 m lungime şi o greutate de aproape 40 de kg.

Dovezile sunt incontestabile iar specialiştii suceveni se aşteaptă la o invazie de paleontologi din toată ţara pentru a verifica cele două piese descoperite.

“Este vorba despre două fosile care au aparţinut unui exemplar Mamuthus Primigenius a cărui existenţă a fost acum 10.000 de ani în urmă. În ceea ce priveşte importanţa descoperirii, putem putem spune că este chiar cea mai valoroasă descoperire paleontologică din ultimii ani pentru că aceste puncte fosilifere sunt extreme de puţin cunoscute”, a declarat expert arheolog Bogdan Petru Niculică.

Cele două piese au fost găsite de doi localnici care se plimbau pe malul râului Moldova la o distanţă de circa 3 km una de alta. Măseaua a fost găsită de Gheorghe Checheriţă pe data de 9 iunie, iar femurul a fost adus la postul de poliţie de Mircea Covaci duminică, 13 iunie, la ora 11:00.

Conform specialiştilor, imediat în zonă au fost demarate căutări de amploare iar dacă se vor identifica piese noi se va amenaja unul sau chiar mai multe şantiere de lucru.


Intră acum și în grupul de