Vicepreședintele CJ Suceava Niculai Barbă anunță că Centrul Cultural Bucovina va aborda și alte stiluri de muzică în afara muzicii populare: Vom lansa ateliere muzicale pentru public cu diferite genuri muzicale


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Niculai Barbă a anunțat, joi, că prin reorganizarea Centrului Cultural Bucovina se va diversifica activitatea acestei instituții culturale sucevene și că un prim pas este realizarea de evenimente muzicale în care publicului îi vor fi prezentate și alte genuri de muzică în afară de muzica populară.
Barbă a declarat că aceste ateliere muzicale cu și pentru public vor fi organizate și prezentate de Consiliul Județean Suceava prin Centrul Cultural Bucovina.
„Venim în întâmpinarea publicului cu diferite genuri muzicale. Vom începe cu ateliere de muzică clasică. Ne propunem să deschidem seria acestor ateliere din data de 19 septembrie”, a spus Niculai Barbă.
El a arătat că primul eveniment va fi organizat în sala de spectacole de la Teatrul Municipal, iar atelierele vor include recitaluri la pian cu Johannes Onesciuc și vioară, cu Cristian Reuț care vor face și câte o mică introducere pentru fiecare piesă interpretată.
Astfel, cei doi vor prezenta pe scurt despre perioada din viața compozitorului în care a fost scrisă lucrarea, perioada muzicală în care se încadrează, scopul cu care a compus-o și despre firul epic al lucrării, acolo unde este cazul.
Evenimentele muzicale vor continua cu alte ateliere la care vor participa instrumentiști din cadrul CCB, dar și invitați, suceveni care performează în orchestre din țară și străinătate, a menționat vicepreședintele CJ Suceava.
„Ne dorim să oferim sucevenilor și acest gen de muzică. Dacă va fi public, și eu cred ca există acest public, ne gândim să oferim periodic recitaluri/spectacole”,a spus Barbă care a amintit că CJ Suceava urmează să organizeze anul viitor și prima ediție a Festivalului Internațional „Ciprian Porumbescu”.
Vicepreședintele CJ Suceava a precizat că după o perioadă în care se va analiza impactul evenimentelor muzicale organizate se va putea construi un cadru adecvat pentru înființarea unei instituții culturale de profil.
„După reorganizarea Școlii Populare de Artă, urmează să pregătim și alte decizii cu privire la Centrul Cultural Bucovina. Vom continua să diversificăm și să dinamizăm activitatea instituției și, pentru că ne propunem ca în anul viitor să fim parteneri în cât mai multe evenimente, voi propune să avem o serie de întâlniri pe acest domeniu”, a spus Barbă.


Intră acum și în grupul de