Ion Lungu a transmis de la Forumul Orașelor Verzi că orașele viitorului trebuie să fie orașe verzi, ecologice, sănătoase, dezvoltate puternic: Trebuie să dezvoltăm conceptul Green City, să aducem mai mult verde în orașele noastre


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, participă la Brașov la Forumul Orașelor Verzi, a declarat că proiectele promovate de municipalitatea suceveană pentru transformarea  Sucevei în oraș verde au fost foarte apreciate de participanți și a menționat că se va continua implementarea lor.

El a arătat că a reprezentat atât Asociația Municipiilor din România unde este prim vicepreședinte, dar și municipiul Suceava la Forumul Orașelor Verzi care se desfășoară la Brasov în perioada 9-11.09.2021 la inițiativa municipiului Brașov și sub înaltul patronaj al Președinției României.

La acest forum participă reprezentanți ai Președinției, Guvernului, ai ambasadelor Franței, Suediei, Elveției, ai autorităților publice locale, primari, reprezentanți ai consiliior județene și specialiști în domeniu.

Potrivit lui Ion Lungu, în cadrul forumului primarii s-au arătat interesați de găsirea de soluții pentru combaterea schimbărilor climatice, pentru gestionarea crizei climatice.

El arată că orașele viitorului trebuie să fie orașe verzi, ecologice, sănătoase, dezvoltate puternic .

„Trebuie să dezvoltăm conceptul Green City, să aducem mai mult verde în orașele noastre”, a spus Ion Lungu.

El a adăugat că acest deziderat se poate realiza prin îmbunătățirea calității aerului, apei și solului, iar ca  soluții pot fi luate în considerare introducerea transportului ecologic, a transportului alternativ cu biciclete și trotinete cu amenajarea de piste speciale, gestionarea spațiilor verzi, iluminat inteligent și cartiere multi-ecologice.

„Primăria Municipiului Suceava, a promovat și promovează în continuare proiecte pentru transformarea orașului Suceava în Oraș Verde-Green City,cum ar fi: transport ecologic integrat, autobuze și mașini electrice, transport alternativ cu biciclete și trotinete electrice, iluminat modernizat cu lămpi tip LED, la iluminatul public și în școli, încălzire pe biomasă-energie verde, colectare de deșeuri după un model finlandez, cu platforme îngropate și semi-îngropate, dar că urmează să amenajazeze păduri parc pe 150 de hectare, să dea în folosință un parc pe o suprafață de 15 hectare pe malul râului Suceava, cu spații verzi și piste pentru bicicliști și să reabiliteze clădiri cu eficiență energetica, exemplul cel mai elocvent fiind reabilitarea clădirii Primăriei municipiului Suceava”; a spus Lungu.

El a arătat că proiectele municipalității sucevene prezentate în cadrul forumului au fost foarte apreciate de cei prezenți.

„Sper ca după participarea la acest forum să promovăm și alte proiecte importante pentru conceptul de oraș verde”, a mai declarat Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de