Trimis in judecata fiindca a luat bani si a pretins ca poate influenta magistratii


Intră acum și în grupul de

Deşi iniţial nu a vrut să recunoască faptul că a luat bani şi a spus că poate interveni pe lângă procurori pentru a da o soluţie favorabilă în dosarul unui şofer prins băut la volan, Parchetul l-a trimis în faţa judecătorilor, după ce a fost denunţat. Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, Luminiţa Leonte, instituţia a dispus trimiterea în judecată a lui C. Nicolae, în vârstă de 37 de ani pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

În perioada 10.02.2010 – 24.02.2010, acesta i-a pretins lui C. Gavril şi a primit de la acesta echivalentul sumei de 500 euro în valută şi în monedă naţională, susţinând că are influenţă asupra procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc şi îi va determina să adopte o soluţie favorabilă. C. Gavril era cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumuri publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică peste 0,80 gr/litru alcool pur în sânge .

„Ţinând cont de pericolul social ridicat al faptei, care este de natură să discrediteze sau să creeze suspiciunea că unii magistraţi ar fi coruptibili şi că ar acţiona sub influenţa intervenţiei ce s-ar exercita asupra lor, inculpatul a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore”, menţionează Luminiţa Leonte.

Instanţa de judecată a dispus cercetarea acestuia în stare de libertate, fiind însă instituită obligarea acestuia de a nu părăsi localitatea.
Pentru infracţiunea reţinută în sarcina sa C. Nicolae riscă o pedeapsă între 2 şi 10 ani.


Intră acum și în grupul de