Cele 3 milioane de lei pentru Casa de Cultura merg la Centrul Cultural Bucovina (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Hotărârea de Guvern prin care s-a alocat suma de trei milioane de lei municipiului Suceava a fost rectificată, a declarat miercuri primarul Sucevei, Ion Lungu, care a arătat că se menţionează că banii sunt pentru construcţia Centrului Cultural Bucovina, prin reamenajarea cinematografului Modern şi nu pentru Casa de Cultură.

Lungu a spus că pentru construcţia Centrului Cultural Bucovina, proiect derulat în colaborare cu CJ Suceava, au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici, întreaga investiţie fiind evaluată la trei milioane de euro, iar licitaţia pentru desemnarea constructorului va fi organizată în prima decadă a lunii iulie.
El a arătat că de la bugetul local a fost alocată, în acest an, pentru această investiţie, suma de 1,7 milioane de lei, iar cu cele 3 milioane de lei alocate de Guvern se pot începe lucrările de reamenajare a clădirii în care a funcţionat cinematograful Modern astfel încât în termen de doi ani să fie finalizată noua construcţie.
Lungu a subliniat că, din nefericire, infrastructura culturală a municipiului Suceava este deficitară.

Centrul Cultural Bucovina, va avea trei etaje şi vor funcţiona o sală de spectacole, teatrul şi Ansamblul “Ciprian Porumbescu”.


Intră acum și în grupul de