Transport de 1000 litri de diluant, suspicionat a fi alcool dublu rafinat


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii au depistat în maşina unor bistriţeni 1000 de litri lichid suspicionat a fi alcool dublu rafinat. Potrivit IPJ Suceava, marţi, la ora 20.45, un echipaj de poliţie rutieră din cadrul Poliţiei municipiului Fălticeni, în timp ce făceau un control în trafic pe DN 2E, pe raza localităţii Spătăreşti, comuna Fântâna Mare, au oprit pentru control un autoturism condus de S. Liviu, de 24 ani, din municipiul Bistriţa, judeţul Bistriţa Năsăud, ce era însoţit de R. Luca de 42 ani, tot din municipiul Bistriţa, judeţul Bistriţa Năsăud.

Conducătorul auto a fost întrebat despre încărcătura ce exista pe bancheta spate cât şi în portbagaj, acesta precizând că transportă solvent dilusol, prezentând un aviz de însoţire din 15.06.2010.

Întrucât în autoturism era un miros puternic de alcool, acesta a fost condus la sediul Poliţiei municipiului Fălticeni, unde au fost identificate 100 de recipiente, pet-uri a 10 litri fiecare, nesigilate, respectiv 76 de recipiente cu lichid de culoare mov şi 24 recipiente cu lichid de culoare galbenă, toate prezentând miros de alcool.
Poliţiştii au anunţat Direcţia Judeţeană pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Suceava, care a delegat doi inspectori vamali pentru prelevare de probe şi luarea măsurilor legale din punct de vedere fiscal, preluând la sediul Poliţiei municipiului Suceava marfa şi autoturismul.

Întrucât există suspiciuni cu privire la conţinutul produsului din cele 100 recipiente a cate 10 litri fiecare, în valoare de 5.500 lei, împreună cu inspectorii vamali din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Suceava, au ridicat probe, care urmează a fi înaintate la Laboratoarele specializate ale Autorităţii Naţionale a Vămilor.

Întreaga cantitate de lichid (1.000 litri cu suspiciunea de a fi alcool dublu rafinat) a fost indisponibilizată precum şi autoturismul, care se află în custodia Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale. Verificările şi cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale şi a persoanelor implicate.


Intră acum și în grupul de