Catedrala din Suceava prinde contur (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Încet dar sigur impunătoarea clădire aparţinând catedralei din municipiul reşedinţă de judeţ prinde din ce în ce mai mult contur. “Imaginea pe care o arată acum indică clar faptul că lucrurile se mişcă pe şantier şi că au intrat pe un făgaş normal”, a afirmat edilul-şef al oraşului în cadrul unei conferinţe de presă susţinută pe parcursul zilei de miercuri, Ion Lungu.

Declaraţiile vin după ce primarul Ion Lungu a fost cu o zi înainte în vizită pe şantierul de pe Mărăşeşti fiind condus de preoţi până în turla cea mai înaltă.

“Este o lucrare foarte importantă din punct de vedere creştin, o clădire reprezentativă pentru Biserica Ortodoxă din Bucovina. Arhitectura construcţiei este una deosebită ce necesită lucrări de amploare. Primăria va încerca să sprijine în continuare finanţarea lucrărilor dar totul depinde de evoluţia bugetului”, a mai adăugat Lungu.

Anul acesta, administraţia locală suceveană a direcţionat către lucrările catedralei suma de 3 miliarde de lei vechi, iar alte două au fost aprobate de Consiliul Local.

Până acum, pentru ridicarea clădirii Primăria a dat peste 20 de miliarde de lei vechi iar alte 5 au venit de la Guvern.


Intră acum și în grupul de