Inundatii la Iacobeni


Intră acum și în grupul de

Detaşamentul de pompieri Vatra Dornei a intervenit pentru îndepărtarea aluviunilor şi resturilor de exploatare forestieră, aduse în urma ploilor torenţiale de miercuri, după-amiază pe DN17 – km 153+600 Acestea au blocat drumul pe o lungime de aproximativ 600 de metri.

După ce a fost redat circulaţiei DN17, în jurul orei 15.59, pompierii dorneni s-au deplasat, în aceeaşi localitate, unde, împreună cu lucrători ai Serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă Iacobeni şi ai Secţiei C.N.A. Drumuri Naţionale – Câmpulung Moldovenesc, au intervenit pentru evacuarea apei din jurul unui bloc de locuinţe.

Din cauza ploilor, pârâul Rău a ieşit din matcă, inundând terenul din jurul blocului pe o suprafaţă de aproximativ 400 mp, existând pericolul creşterii nivelului apei şi inundării imobilului, acesta aflându-se sub cota DN 17. De asemenea, au fost inundate un număr de 20 magazii de lemne, 5 garaje, 1 adăpost pentru păsări şi 1 atelier, apa având o adâncime de circa 50 de centimetri.

Cu ajutorul motopompei şi al tuburilor de absorbţie, echipele de intervenţie au evacuat apa, au deviat cursul pârâului în matcă şi au decolmatat, folosind un buldoexcavator, podeţul care provoca inundarea curţii blocului.


Intră acum și în grupul de