Acasă Actualitate Ministerul Sănătății va vira, luni, sumele de bani pentru plata salariilor restante...

Ministerul Sănătății va vira, luni, sumele de bani pentru plata salariilor restante pentru lunile iunie și iulie și pentru acoperirea cheltuielilor aferente centrelor de vaccinare din județul Suceava


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Suceava, consilier Gabriela Băncilă, a declarat, joi, pentru NewsBucovina, că  cererea de finanțare pentru achitarea salariilor restante pentru lunile iunie și iulie pentru personalul medico-sanitar implicat în procesul de vaccinare din județ și pentru costurile aferente centrelor de vaccinare a fost aprobată de Ministerul Sănătății și urmează ca în cursul zilei de luni sumele să fie virate către unitățile administrativ-teritoriale pe raza cărora funcționează centre de vaccinare împotriva infecției cu SARS-CoV-2.

Băncilă a spus că sumele solicitate pentru luna iunie au fost în cuantum total de 1 260 561 lei, pentru luna iulie în cuantum de 816.153 lei, iar pentru luna  august de 598.543 lei.



Ea a explicat că pentru luna august cererea de finanțare abia a fost transmisă, în condițiile în care primăriile au termen de solicitare a finanțării până în data de 10 ale lunii să facă solicitare către DSP pentru luna anterioară și cel mai probabil finanțarea pentru plata salariilor personalului medico-sanitar și registratorilor din centrele de vaccinare anti- COVID  pentru luna august va veni la sfârșitul lunii septembrie 2021.

Ministerul Sănătății a anunțat, joi, într-un comunicat de presă, că a transmis deschiderile de credite bugetare în sumă de 91 480 000 lei pentru a începe demersurile în vederea achitării salariilor restante din lunile mai, iunie, iulie 2021.

“În prezent se centralizează necesarul pentru luna august, astfel încât să putem plăti și salariile din această lună. Mulțumesc tuturor celor implicați în procesul de vaccinare. Apreciez efortul lor susținut și vreau să îi asigur de întreaga mea implicare în acest mandat interimar. Vaccinarea rămâne cea mai sigură metodă de prevenție eficientă împotriva infecției cu virusul SARS-CoV-2”, a declarat ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila.

Conform comunicatului MS, ultimele date oficiale arată că, în data de 13 septembrie 2021 erau 583 de centre de vaccinare deschise pentru imunizarea populatiei cu 839 fluxuri organizate.

„Tot la această dată, au fost efectuate imunizări în ambulatoriile de specialitate din 149 spitale publice și 26 spitale private, iar în săptămâna 6 – 13 septembrie 2021 au fost solicitate un număr de 46 echipe mobile pentru derularea procesului de vaccinare”, mai precizează MS.

De precizat este că în județul Suceava funcționează 9 centre de vaccinare pentru imunizarea populației împotriva infecției cu SARS-CoV-2, din care două în municipiul Suceava, unul în incinta Iulius Mall și altul în parcarea de la Shopping City, în municipiul Fălticeni un centru organizat la Școala „Al. Ioan Cuza”, unul în municipiul Câmpulung Moldovenesc organizat în Sala de sport a Colegiului Național „Dragoș Vodă”, unul în orașul Siret la Casa de Cultură „Mihai Teliman” și altul în Vama Siret, unul la Rădăuți organizat în Sala de sport a CSM, unul la Vatra Dornei, unul la Spitalul orășenesc Gura Humorului și unul la Aeroportul „Ștefan cel Mare” -Salcea. (LB)


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version