Ion Lungu spune că se va dubla numărul sucevenilor care vor beneficia de ajutoare de încălzire. Întrebat dacă a crescut sărăcia în Suceava el a răspuns: A crescut sărăcia în România!


Intră acum și în grupul de

Primarul Ion Lungu a declarat, miercuri, că estimează că numărul sucevenilor care vor beneficia de ajutoare de încălzire se va dubla față de anul trecut.

El a spus că începe sezonul de acordare a ajutorulului de încălzire în baza Legii consumatorului vulnerabil și că Direcția Socială din Primăria Suceava se pregătește în acest sens.

„Vom avea discuții cu asociațiile de proprietari, sunt date la tipărit formularele. Ajutorul se acordă în funcție de venitul mediu”, a spus primarul care a prezentat cotele de ajutor în funcție de venitul mediu.

El a făcut un apel către cetățenii care se încadrează în prevederile legale să să depună formularele în termen pentru a putea beneficia de sprijinul acordat.

Primarul Ion Lungu – conferinta de presa săptămânală…pana cand va hotăra din nou carantinarea orașului

Primarul Ion Lungu – conferinta de presa săptămânală…pana cand va hotărî din nou carantinarea orașului

Publicată de NewsBucovina.ro pe Marţi, 21 septembrie 2021

„Din acest an vor intra mai multe persoane care vor beneficia de aceste ajutoare de încălzire. Practic, din estimarea mea, se va dubla numărul persoanelor care vor beneficia de ajutor de încălzire”, a spus Lungu.

El a evitat să precizeze care este numărul de suceveni care ar urma să beneficieze de acest sprijin și a arătat că estimează că se va dubla față de anul trecut.

Întrebat dacă aceste este un indicator că a crescut sărăcia în municipiul Suceava, Ion Lungu a răspuns: „A crescut sărăcia în România!”.

Primarul Ion Lungu a evitat să răspundă dacă această situație este generată de politicile actualului guvern al cărui prim ministru este susținut de el pentru președinția PNL.


Intră acum și în grupul de