Zece noi containere ajung la Suceava pentru extinderea punctelor de triaj ale spitalelor din județ, dar și pentru organizarea unor puncte farmaceutice provizorii


Intră acum și în grupul de

În județul Suceava vor fi montate încă zece noi containere în zona unităților spitalicești pentru extinderea punctelor de triaj sau pentru organizarea unor puncte farmaceutice provizorii în zona spitalelor.

Potrivit Prefecturii Suceava, în urma solicitărilor unităților sanitare din județ, miercuri au mai ajuns în județ șase construcții modulare tip container, urmând ca joi să mai ajungă încă 4 asemenea construcții.

Acestea sunt destinate extinderii punctelor de triaj observațional/epidemiologic pentru populația afectată de manifestarea riscului epidemiologic SARS-CoV-2 – adulți și copii, care se va prezenta pentru acordarea asistenței medicale de specialitate în unitățile sanitare din județul Suceava, pentru organizarea unor puncte farmaceutice provizorii în cadrul unităților medicale, pentru asigurarea asistenței medicale specializate, respectiv pentru dezechiparea, decontaminarea și dezinfecția personalului medical angrenat în gestionarea riscului epidemiologic generat de pandemia de COVID-19.

Containerele provin din rezerva de stat a României și au fost obținute în urma solicitării adresate de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava, Administrației Naționale a Rezervelor de Stat.

De buna desfășurare a transportului și a instalării echipamentelor s-au ocupat subprefectul județului Suceava Alexandru Salup, vicepreședintele Consiliului Județean Niculai Barbă, locotenent colonel Florin Crăciun, șeful Structurii Teritoriale pentru Probleme Speciale a județului Suceava și directorul medical al Spitalului Județean Suceava dr. Siriopol Dimitrie.


Intră acum și în grupul de