Blocaj feroviar si rutier in zona Frasin-Vama in urma unei ploi torentiale (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Aluviunile aduse de pe versanţi în urma ploilor torenţiale căzute în noaptea de luni spre marţi au blocat, timp de mai multe ore, circulaţia feroviară şi rutieră între localităţile sucevene Frasin şi Vama.

Potrivit prefectului judeţului Suceava, Sorin Arcadie Popescu, în urma unei ruperi de nori înregistrată în jurul orei 2 în zona Frasin-Vama din judeţul Suceava, foarte multe aluviuni au fost duse de pe versanţi pe DN 17 şi pe calea ferată ceea ce a determinat blocarea circulaţiei rutiere şi feroviare în zonă.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a declarat că la ora 2.30 au intervenit în zonă echipe de intervenţie care au lucrat pentru îndepărtarea aluviunilor de pe căile de comunicaţii. În urma intervenţiei atât a comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţă cât şi ale celor locale, în jurul orei 4.30 s-a eliberat drumul naţional DN 17, iar în jurul orei 6 s-a deblocat şi calea ferată.

Prefectul a spus că din cauza acestui blocaj patru trenuri au avut întârzieri, iar acceleratul Timişoara-Iaşi a avut cea mai mare întârziere, de patru ore. El a mai declarat că pe calea ferată se circulă cu restricţii în zona Prisaca Dornei.

Popescu a mai informat că subsolul Spitalului Judeţean de Urgenţe, „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava a fost inundat ca urmare a ploilor abundente căzute în noaptea de luni spre marţi, sediile a trei firme şi mai multe subsoluri fiind afectate totodată de inundaţii.


Intră acum și în grupul de