Ghiozdane şi rechizite oferite de asociația Euroactiv și poliţiştii suceveni copiilor din familii defavorizate


Intră acum și în grupul de

Pentru fiecare elev, părinte și profesor, un nou an de învățământ reprezintă o nouă provocare mai ales în condițiile speciale generate de efectele pandemiei SarsCov2. Polițiştii suceveni sunt alături de dumneavoastră și vă doresc multă sănătate, entuziasm, curiozitate şi putere de muncă pentru obținerea unor rezultate deosebite.

Împreună, prin dezvoltarea unui simț al comunității în jurul școlii, vom oferi copiilor noștri un an școlar plin de creativitate și performanță, o școală frumoasă și sigură.

Cu  toţii ne  dorim o viaţă mai sigură pentru familiile noastre, copiii noştri,  pentru  întreaga  comunitate!  Ca poliţişti,  membri  ai comunităţii, grija noastră este, înainte de toate, să veghem la liniştea şi siguranţa tuturor.

          Şcoala reprezintă cadrul în care se descoperă primele aptitudini şi se formează trăsăturile de caracter ale adulţilor de mâine. Alături de familie, profesorii sunt adevăraţi modelatori ai personalităţii copiilor, iar poliţiştii sunt cei care se implică direct în menţinerea unui climat de ordine astfel încât procesul educaţional să se desfăşoare în cele mai bune condiţii.

După începerea anului școlar 2021/2022 polițiștii Biroului Siguranță Școlară – IPJ Suceava și polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au monitorizat situația prezenței la cursuri a elevilor în primele două săptămâni de școală și toate celelalte aspecte care țin de siguranța școlară și prevenirea abandonului și absenteismului școlar.

Din păcate, în unele comunități, în special în cele sărace, au fost identificați copii care au absentat de la cursuri, fiind chiar preconizate situații de abandon școlar.

Din analiza punctuală a cazurilor s-a constatat că în multe cazuri situația financiară a familiilor este un factor determinant în acest fenomen. Familiile nu au avut la dispoziție resurse financiare pentru a asigura copiilor cele necesare pentru școală, iar echiparea precară a acestora atât în ceea ce privește vestimentația sau rechizitele, îi expun pe minori unor situații de bullying.

Asociația EUROACTIV, prin profesorul Mihai Greciuc a încercat să vină în sprijinul acestor copii, iar Inspectoratul de Poliție Județean Suceava, ca partener tradițional s-a alăturat cu toate resursele acestui demers.

Ghiozdane echipate cu rechizite și articole de birotică, articole sanitare și de igienă dar și articole de încălțăminte au fost oferite în perioada 23-24.09.2021 copiilor din familii cu posibilități financiare reduse.

Peste 20 de copii din comunitatea de la Pătrăuți au beneficiat de activitatea comună a polițiștilor și Asociației EUROACTIV.


Intră acum și în grupul de