Polițiștii au fost nevoiți să încătușeze un sucevean băut cu permisul suspendat și care a condus mașina prin centrul Sucevei și a avariat-o. Bărbatul a devenit violent la UPU Suceava cu cadrele medicale și polițiștii


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au încătușat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, un sucevean băut care condusese mașina deși avea permisul suspendat și care a devenit violent cu personalul medical și polițiștii la SJU Suceava unde a fost dus pentru prelevarea de probe biologice pentru determinarea alcoolemiei

Astfel, sâmbătă, la ora 23:58, polițiștii suceveni au fost sesizați prin 112 faptul că pe strada Vasile Bumbac din Suceava, șoferul unui autoturism marca Mercedes-Benz este posibil băut.

Cu ocazia deplasării la fața locului polițiștii au  identificat un bărbat vizibil sub influența băuturilor alcoolice, conducător al autoturismului marca Mercedes-Benz , care prezenta avarii în partea din față.

Cu ocazia verificării în baza de date s-a constatat faptul că bărbatul figurează cu permisul de conducere reținut, iar dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice este suspendat în perioada 08.09.2021-06.12.2021.

Având în vedere aspectele de mai sus, la fața locului s-a solicitat un echipaj din cadrul Biroului Rutier, iar în urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost pozitiv indicând valoarea de 1.03 mg./litru pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost transportat cu autospeciala de poliție la U.P.U. Suceava, în vederea recoltării de probe biologice de sânge unde acesta a devenit agitat, a adoptat un comportament deviant, motiv pentru care s-a folosit forța împotriva sa și a fost încătușat.

De asemenea el a refuzat colaborarea cu organele de poliție și cu cadrele medicale, a refuzat efectuarea examenului clinic și prelevarea de probe biologice de sânge.

Având în vedere că bărbatul a continuat să aibă un comportament violent, agitat fizic și verbal, a refuzat colaborarea cu organele de poliție și personalul medical al Spitalului Județean Suceava, a fost solicitat un consult medical psihiatric, iar ulterior a fost acceptată internarea acestuia la Secția de Psihiatrie Burdujeni, cadrele medicale dându-și acordul în acest sens.

Polițiștii au întocmit proces-verbal de constatare a infracțiunii flagrante, pentru săvârșirea infracțiunilor de: „Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice de sânge” și „conducerea unui vehicul având permisul de conducere suspendat”.


Intră acum și în grupul de