Gafă impardonabilă în Primărie: Toate meritele rectorului emeritus Adrian Graur, trecute rectorului Valentin Popa în raportul de specialitate pentru a obține titlul de cetățean de onoare al Sucevei. Primarul Ion Lungu și-a cerut scuze pentru situația jenantă


Intră acum și în grupul de

Primăria Suceava a făcut o gafă impardonabilă la documentația privind acordarea titlului de cetățean de onoare al municipiului Suceava, rectorul USV, Valentin Popa, trecând în raportul de specialitate toate distincțiile, inițiativele și meritele rectorului emeritus Adrian Graur.

Primarul Ion Lungu a fost sunat în timpul ședinței de rectorul Valentin Popa care a considerat că este un afront la adresa lui.

„Este o situație jenantă care s-a întâmplat în Consiliul Local și mi-o asum în totalitate. La referatul de aprobare a proiectului de hotărâre prin care se acordă titlul de cetățean de onoare al municipiului Suceava pentru prof. univ. dr. Valentin Popa în raportul de specialitate sunt trecute copy/paste toate inițiativele, distincțiile cu care a fost onorat rectorul emeritus prof. dr. ing. Adrian Graur. Este o mare, mare eroare. M-a sunat domnul rector Popa foarte supărat, pe bună dreptate. Pare un afront la adresa dumnealui. Eu îmi cer scuze în numele salariaților primăriei. Asta este situația”, a spus Ion Lungu în finalul ședinței.

El a menționat că raportul de specialitate este greșit pentru că s-a făcut un copy/paste la raportul pe care l-am avut când l-am făcut cetățean de onoare pe domnul Adrian Graur.

„Referatul de aprobare semnat de mine, viceprimarul Lucian Harșovschi, doamna consilier Buburuzan și doamna consilier Gâtlan este în ordine pe când celălalt raport de specialitate este un copy/paste de la domnul Graur. Eu îmi cer scuze pentru domnul rector Popa. A fost o chestiune pe care n-am sesizat-o la timp pentru care îmi pare rău și voi face o analiză amănunțită în Primărie ca să văd ce s-a întâmplat. Sunt totuși oameni pe care îi apreciez, îi știu de o viață în Primărie. Când văd semnătura lor nu mai stau să citesc încă odată. Nu știu exact ce s-a întâmplat, dar este clar că nu este în ordine”, a mai spus Ion Lungu.

Primarul și-a cerut din nou scuze arătând că vor fi sancționați cei care au greșit.

„Îmi cer scuze. Domnule rector Popa aveți toată admirația noastră. Îmi cer scuze în numele Primăriei și voi face tot ce trebuie să îndrept această eroare și să plăteasă cei care au greșit”, a mai spus Lungu.


Intră acum și în grupul de