Week-end sub Cod galben de ploi si inundatii in judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava informează că judeţul se află sub avertizare cod galben de inundaţii pe râurile hidrografice Suceava, Moldova şi Bistriţa până duminică, după-amiază. La nivelul ţării, nu mai puţin de 19 judeţe se află sub avertizare cod portocaliu sau galben de inundaţii, anunţă Ministerul Mediului.

Judeţele sub avertizarea cod portocaliu sunt Bacău, Botoşani, Galaţi, Harghita, Iaşi, Satu Mare şi Vaslui. Bacău şi Harghita sunt vizate, de asemenea, de codul galben, împreună cu Bistriţa Năsăud, Braşov, Buzău, Cluj, Covasna, Maramureş, Mureş, Neamţ, Prahova, Suceava, Vrancea şi Timiş.

Fenomenele vizate sunt scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu efect de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri, cu depăşiri ale cotelor de inundaţie şi atenţie.

De asemenea ISU „Bucovina” precizează că judeţul se află sub cod galben meteo, fiind anunţate precipitaţii abundente până sâmbătă la prânz.

Conform avertizării Cod galben emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, de vineri la ora 12.00 şi până sâmbătă la aceeaşi oră, în judeţul Suceava vor cădea ploi torenţiale, în cantităţi de 25-30 de litri pe metrul pătrat, izolat precipitaţiile putând fi şi de 50 de litri pe metrul pătrat.


Intră acum și în grupul de