Peste 1000 de locuri in liceele sucevene sunt deja ocupate


Intră acum și în grupul de

Pentru admiterea în liceele sucevene, la Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava s-au înregistrat 105 cereri ale candidaţilor din alte judeţe, a informat vineri, purtătorul de cuvânt al IŞJ Suceava, Laurenţa Hacmen, cifra de anul trecut fiind 84 candidaţi din alte judeţe, majoritatea provenind din Botoşani. De asemenea, a avut loc atât înscrierea, cât şi repartizarea candidaţilor pe locurile speciale pentru romi şi a candidaţilor pentru învăţământul special. Pentru elevii romi s-au pus la dispoziţie 264 locuri, însă au fost ocupate doar 41, iar în învăţământul special s-au pus la dispoziţie 224 locuri, fiind admişi 114.

Locurile speciale pentru candidaţii de etnie romă sunt alocate peste numărul de locuri acordat prin planul de şcolarizare, în limita a 30 de elevi în clasă. Locurile rămase neocupate de elevii romi vor fi repartizate pentru situaţii speciale apărute după repartizarea computerizată. Este vorba despre situaţii medicale speciale, schimburi de elevi, distribuirea sau redistribuire pe locurile rămase libere, pentru apropiere de domiciliu sau pentru corectarea unor erori de transcriere greşită în baza de date computerizată a opţiunilor exprimate de elevi.

Primii liceeni din acest an sunt absolvenţii claselor a VIII-a care au promovat probele de aptitudini şi probele la limbi moderne şi materne, în total fiind vorba despre 856 candidaţi. Astfel, la bilingv engleză au fost admişi 271 candidaţi, la bilingv franceză 79, bilingv germană- 64, maternă ucraineană-27, maternă polonă-24, câte 30 de candidaţi la artă arhitectură, muzică şi patrimoniu, 43 la Seminarul Teologic, 30 la pedagogic, 108 la sportiv şi 120 la militar.

Pentru admiterea din acest an sunt aprobate 8.250 de locuri la învăţământul liceal de zi, 150 la seral şi 390 la frecvenţă redusă. Prima repartizare computerizată a absolvenţilor de clasa a VIII-a în învăţământul de stat liceal va avea loc pe 2 iulie, cea de a două pe 12 iulie iar în perioada 1-10 septembrie va mai avea loc o repartizare necomputerizată.


Intră acum și în grupul de