Un bărbat din Iacobeni care nu respecta carantina de noapte a fost prins băut la volan


Intră acum și în grupul de

Un bărbat din Iacobeni care nu respecta carantina de noapte impusă în comună și conducea, sâmbătă, în jurul orei 21.00 un autoturism pe raza comunei a fost oprit de un echipaj de poliție care a constatat că acesta era și băut.

Astfel, bărbatul a fost oprit pentru control pe strada Minelor, la o distanță de circa 600 metri de la intersecția străzii cu D.N. 17.

El a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o alcoolemie de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat,  fapt pentru care a fost condus la Spitalul municipal Vatra Dornei unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. 

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional și conform Legii 55/2020 pentru nerespectarea regulilor de deplasare pe timp de noapte pe raza comunei Iacobeni întrucât localitatea se află în scenariu roşu cu un indice de infectare cu peste 7/1000 de locuitori.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, iar cercetările sunt efectuate de către lucrătorii Postului de poliție Iacobeni.

În comuna Iacobeni circulația persoanelor este interzisă între orele 20:00-05:00 din cauză ca rata de infectare este mare.


Intră acum și în grupul de