Un bărbat din Iacobeni care nu respecta carantina de noapte a fost prins băut la volan

Un bărbat din Iacobeni care nu respecta carantina de noapte impusă în comună și conducea, sâmbătă, în jurul orei 21.00 un autoturism pe raza comunei a fost oprit de un echipaj de poliție care a constatat că acesta era și băut.

Astfel, bărbatul a fost oprit pentru control pe strada Minelor, la o distanță de circa 600 metri de la intersecția străzii cu D.N. 17.

El a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o alcoolemie de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat,  fapt pentru care a fost condus la Spitalul municipal Vatra Dornei unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. 

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional și conform Legii 55/2020 pentru nerespectarea regulilor de deplasare pe timp de noapte pe raza comunei Iacobeni întrucât localitatea se află în scenariu roşu cu un indice de infectare cu peste 7/1000 de locuitori.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, iar cercetările sunt efectuate de către lucrătorii Postului de poliție Iacobeni.

În comuna Iacobeni circulația persoanelor este interzisă între orele 20:00-05:00 din cauză ca rata de infectare este mare.