Jandarmeria Suceava anunță că la mitingurile din week-end din Rădăuți au fost aplicate 18 amenzi și întocmite două dosare penale: Se fac în continuare verificări pentru identificarea persoanelor care au participat la aceste manifestații și luarea măsurilor legale


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul de Jandarmi Județean Suceava a anunțat, luni, că a asigurat măsurile de ordine și siguranță publică cu ocazia desfășurării manifestațiilor de sâmbătă și duminică din municipiul Rădăuți, fiind aplicate amenzi de 6500 de lei și întocmite actele de sesizare a organelor de urmărire penală față de două persoane.

Potrivit IJJ Suceava, efectivele inspectoratului au acționat pentru protecția participanților, dar și a celorlalți cetățeni, totodată, aducând la cunoștință protestatarilor prevederile legale.

Astfel, în urma executării misiunilor, jandarmii au aplicat 18 sancțiuni contravenționale în valoare de 6 500 de lei pentru nerespectarea măsurilor de ordine publică și au întocmit față de două persoane actele de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tulburare a ordinii și liniștii publice și opunerea prin violență față de forțele de ordine.
Sursa citată menționează că se fac în continuare verificări pentru identificarea persoanelor care au participat la aceste manifestații și luarea măsurilor legale.

Protestele continua la Radauti – prin oras

Protestele continua la Radauti – prin oras

Publicată de NewsBucovina.ro pe Duminică, 3 octombrie 2021

„Jandarmeria Suceava mulțumește tuturor participanților care, în ziua de duminică, au înțeles să respecte normele de conviețuire socială, au dat dovadă de responsabilitate și respect față de lege”, a transmis instituția.

De asemenea, IJJ Suceava recomandă persoanelor care aleg să participe la adunări publice să manifeste înțelegere față de măsurile luate, să poarte în mod corespunzător masca sanitară de protecție, să adopte un comportament pașnic și civilizat, să respecte indicațiile jandarmilor, să evite conflictele de orice natură, să se delimiteze de grupurile de persoane care tulbură ordinea publică sau care incită la violență și să anunțe cea mai apropiată patrulă de jandarmi despre prezența în zonă a unor astfel de persoane.

„Jandarmeria Suceava asigură, fără discriminare, protecția tuturor persoanelor care aleg să-și exprime opiniile în mod pașnic”, se arată în comunicat.


Intră acum și în grupul de