Localitatea suceveana Boroaia, puternic afectata de inundatii (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Inundaţiile din ultimele zile au făcut prăpăd în localitatea suceveană Boroaia, unde un pod şi un drum comunal au fost distruse, iar peste 200 de case şi o şcoală sunt izolate.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava a fost anunţat , sâmbătă, la ora 15:40 prin numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, că digul de pe albia pârâului Boroaia s-a erodat, fiind în pericol 30 de gospodării. Potrivit slt. Ioana Istrati, din cadrul Compartimentului de Informare şi Relaţii Publice a ISU ”Bucovina” Suceava la faţa locului s-a deplasat grupa operativă a inspectoratului, condusă de col. Burlui Ion, inspector şef, 18 militari de la Detaşamentul Fălticeni şi Suceava, cu 4 autospeciale şi 4 motopompe pentru evacuarea apei, precum şi un echipaj format din 10 jandarmi.

De asemenea, în sprijin a venit şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Boroaia cu o autospecială dar şi lucrători ai Comitetului local pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Boroaia.

Prefectul de Suceava, Sorin Popescu, a declarat că pe drumul comunal Moişa spre Boboceni a fost distrus un pod şi au rămas izolate 25 de case, un canton silvic şi 80 de persoane, iar din cauza unei alunecări de teren drumul comunal Moişa-Suseni s-a surpat pe o porţiune de 30 m şi au rămas izolate 230 de case, o şcoală cu clasele I-IV, un canton silvic şi 460 de persoane.

El a arătat că au fost izolate satul Moisa şi cătunele Boboceni şi Suseni, dar că echipe de intervenţie lucrează în zonă şi că situaţia va fi remediată în cursul acestei zile.

Prefectul a mai spus că o femeie din comuna suceveană Todireşti este dată dispărută după ce aceasta a plecat, sâmbătă după amiaza să-şi aducă vitele de la păscut şi că ultima oară a fost văzută în lunca râului Soloneţ. „Familia a dat-o dispărută, iar femeie este căutată de mai multe echipe”, a spus prefectul.

Popescu a mai declarat că în comuna Ulma, râul Suceava s-a revărsat afectând drumul Rădăuţi-Ulma, iar în aceeaşi zonă furnizarea energiei electrice a fost oprită voluntar după ce mai mulţi stâlpi de susţinere a liniilor electrice au fost afectaţi de ape.

El a spus că furnizarea energiei electrice a fost reluată folosindu-se un alt traseu de distribuţie.


Intră acum și în grupul de