Scolile sucevene vor primi bani de la Primarie doar pentru „a da cu var”


Intră acum și în grupul de

Primăria municipiului Suceava nu mai dă bani şcolilor decât pentru reparaţii urgente, în timp ce toate celelalte lucrări de investiţii vor staţiona. „Nu sunt bani pentru lucrări de investiţii şi reparaţii. V-o spun clar şi ferm. Avem bani pe hârtie, dar execuţia bugetară este mai mică decât cea de anul trecut. Întindeţi-vă cât vă este plapuma”, le-a spus primarul Ion Lungu directorilor de şcoli din municipiul Suceava, la o întrunire.

Primarul Ion Lungu le-a solicitat directorilor unităţilor de învăţământ să nu se angajeze în lucrări de investiţii chiar dacă au bani primiţi pe hârtie. „Se vor da bani numai în cazuri de forţă majoră, pentru reparaţii, şi atât”, a spus Ion Lungu.
Singura excepţie este Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”, pentru care s-au alocat, deocamdată pe hârtie, 250 de mii de lei pentru continuarea lucrărilor începute la sala de sport. În prezent, sala de sport este o imensă groapă, iar problema cea mai mare este faptul că şcoala se pregăteşte să aniverseze în această toamnă 150 de ani de la înfiinţare.

Deşi a avertizat că nu sunt bani pentru investiţii şi reparaţii care nu sunt neapărat necesare, primarul Ion Lungu le-a zis directorilor să nu treacă într-o altă extremă şi să considere că nu se vor da bani nici pentru igienizarea şcolilor în vară. „Să nu faceţi acuma chete pe la părinţi să strângeţi bani pentru a putea da cu var. Nu e cazul, să nu cădem în panta cealaltă. Eu v-am avertizat la lucrările mai mari, care pot să suporte amânare”, a mai spus primarul Lungu.


Intră acum și în grupul de