„Ziua Drapelului National”, sarbatorita la Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, conducerea administrativă a judeţului şi a municipiului, cât şi reprezentanţii instituţiilor de apărare şi ordine publică, veterani de război, cadre militare în rezervă şi în retragere şi locuitori ai municipiului Suceava au participat sâmbătă, la sărbătorirea „Zilei Drapelului Naţional” în centrul municipiului Suceava.

În cadrul ceremoniei, Drapelul Naţional a fost binecuvântat de un sobor de preoţi şi a fost ridicat pe catarg, în acordurile Imnului Naţional, după care, Garda la drapelul de luptă şi Garda de onoare – formată din două plutoane ale Detaşamentelor de pompieri Suceava şi Fălticeni, alături de un pluton de jandarmi – au defilat sub privirile participanţilor la manifestare.

„Sărbătorirea “Zilei Drapelului Naţional” ne obligă să ne reamintim, de fiecare dată, că acest însemn al statului român simbolizează libertatea, independenţa şi unitatea naţională. Tricolorul este parte a patrimoniului naţional românesc. Cinstirea lui reprezintă o datorie patriotică şi motivaţia reprezentării onorabile a ţării cu diferite prilejuri, din partea cetăţenilor români”, a precizat plt.maj. Alin Găleată din cadrul Compartimentului de Informare şi Relaţii Publice a ISU ”Bucovina” Suceava.


Intră acum și în grupul de