Dontu: „Atacul asupra economiei Romaniei a inceput din nou” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

„România are nevoie de încredere, iar Guvernul transmite neîncredere”, a declarat duminică preşedintele executiv al PSD Suceava, Ovidiu Donţu, care consideră că situaţia actuală din ţară reprezintă eşecul cotei unice promovate de guvernele de dreapta. El a exemplificat cu un alt guvern de dreapta care guverna în 1997, când cursul de schimb s-a dublat, iar dobânzile bancare au ajuns la 150 la sută.

Donţu a apreciat că atacul asupra economiei României a început din nou şi a reamintit introducerea impozitului minim obligatoriu care a dus la închiderea a zeci de mii de firme mici, de întârzierea cu care se rambursează sau se compensează TVA, de plata avansului pentru impozitul pe profit, care la rândul lor nu fac altceva decât duc la falimentarea firmelor româneşti.

Donţu a exemplificat cu situaţia judeţului Suceava unde falimentul în rândul firmelor a crescut cu 45 la sută în 2009 faţă de 2005, unde şomajul este ridicat, iar sucevenii sunt printre cei mai prost plătiţi angajaţi din ţară, având salarii mici.


Intră acum și în grupul de