Bistriteni prinsi la braconaj prin padurile Dornei


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii din cadrul Postului de poliţie Cîrlibaba au fost sesizaţi telefonic, vineri noapte, la ora 23:30 despre faptul că pe drumul forestier Tătarca se deplasează un autovehicul care luminează versanţii cu un proiector, iar în acesta este posibil să se afle persoane care intenţionează să braconeze. Potrivit IPJ Suceava, la faţa locului s-a echipa operativă din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei, depistând pe drumul forestier Tătarca un autoturism înmatriculat în Anglia, condus de C. Zaharie, de 37 ani din, comuna Rodna în care se mai aflau V. Adrian, de 27 ani din comuna Zagra şi O. Ion, de 61 ani ,din comuna Maieru, toţi din judeţul Bistriţa Năsăud.

La controlul sumar al autovehiculului, în interior a fost găsit un sac din material plastic de culoare galbenă, în care se afla un iepure de câmp ce prezenta multiple plăgi posibil create prin împuşcare, o lampă tip proiector de culoare neagră, iar după bancheta din spate a fost găsită o armă de vânătoare.

Arma aparţine lui V. Adrian, acesta prezentând permisul de armă, precum şi permis de vânătoare şi carnet de membru vânător la o asociaţie de profil din Bistriţa Năsăud. Totodată, acesta avea un număr de 10 cartuşe.

Bistriţenii au fost duşi la sediul Poliţiei municipiului Vatra Dornei, dispunându-se imobilizarea autoturismului, ridicarea armei de vânătoare, a cartuşelor şi a permisului de vânătoare deţinut de V. Adrian.
Aceştia sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de braconaj.


Intră acum și în grupul de