Gheorghe Flutur, după o ședință de progres la Autostrada Nordului: Tronsonul Suceava-Gura Humorului va fi proiectat pentru o viteză de 140 km/h, iar Gura Humorului-Vatra Dornei pentru 110 km/h


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a convocat, miercuri, o ședință la Gura Humorului cu reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pentru a discuta cu privire la drumul rapid Suceava – Vatra Dornei – Bistrița – Dej.

„Au fost prezentate proiectele și s-a realizată și faza de teren cu parcurgerea la pas a traseului. Proiectantul are la dispoziție 7 luni pentru a finaliza proiectul centurii Gura Humorului la regim de autostradă cu 2 benzi pe sens. Astăzi am parcurs întregul traseu la pas, fiecare instituție preluând posibilele probleme care ar putea să apară la avizarea traseului”, a spus Flutur.

El a transmis că își dorește să se accelereze întreaga procedură pentru realizarea rutei ocolitoare, având în vedere importanța deosebită a traseului, unde se înregistrează cele mai mari dificultăți de fluidizare a traficului.

„Am discutat despre tronsoanele Autostrăzii Nordului de la Vatra Dornei până la Suceava, pe tronsonul Vatra Dornei – Gura Humorului, drumul rapid va fi realizat în regim de 100-110 km/h, iar Gura Humorului – Suceava cu regim de viteză de 140 km/h. Cel mai dificil traseu este Vatra Dornei – Gura Humorului, unde, pe o porțiune de 55km, 90% din traseu înseamnă viaducte și tuneluri”, a explicat Flutur.

La întâlnire au fost prezenți reprezentanții firmei care se ocupă de proiectarea centurii Gura Humorului și a firmei care executa întregul traseu fără centura Gura Humorului care va fi făcută de CJ Suceava, dar și primarii localităților pe teritoriul cărora se desfășoară ruta ocolitoare, Gura Humorului, Frasin și Păltinoasa. De asemenea, au participat reprezentanții Delgaz Grid, Transgaz, Apele Române, cei de la Cadastru, Agenția pentru Protecția Mediului, Garda Forestieră, Direcția Arii Naturale Protejate și ACET.


Intră acum și în grupul de