Acasă Actualitate Primarul de Fălticeni avertizează: În viitorul foarte apropiat vom fi în imposibilitatea...

Primarul de Fălticeni avertizează: În viitorul foarte apropiat vom fi în imposibilitatea internării pacienților Covid în Spitalul Fălticeni din cauza lipsei fondurilor. El a solicitat de la fondul de rezervă 2,8 milioane de lei și a primit 50.000 de lei


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Coman, a declarat, joi, pentru News Bucovina, că a solicitat fonduri de 2,8 milioane de lei de la fondul de rezervă al Guvernului pentru asigurarea finanțării Spitalului Municipal, pentru plata însoțitorilor persoanelor cu handicap și pentru cofinanțare de proiecte europene, dar că a primit doar 50.000 de lei.

Coman a evitat să comenteze modul în care s-a făcut alocarea de fonduri, dar a spus totuși că situația gravă este că vor exista foarte mari probleme în viitorul foarte apropiat privind gestionarea serviciilor medicale la Spitalul Municipal Fălticeni pe care toată lumea la nivel județean vrea să-l facă spital Covid în totalitate.



El a spus că municipalitatea fălticeneană nu este de acord cu transformarea Spitalului Municipal în spital-Covid și, mai mult, în viitorul foarte apropiat va aduce la cunoștința CJSU Suceava că va fi în imposibilitatea internării pacienților cu Covid la Spitalul din Fălticeni din cauza lipsei fondurilor.

Cătălin Coman a menționat că Spitalul Municipal Fălticeni este singurul spital din tot județul care asigură tratamentul pentru boli infecțioase non-Covid, dar și pentru pneumologie și TBC, fiind preluați pacienți din tot județul.

„Am făcut eforturi imense din punct de vedere financiar să avem și patologie Covid cu peste 100 de paturi și șase paturi la ATI ce au fost puse la dispoziția CJSU Suceava”, a declarat primarul.

Cătălin Coman a subliniat că va fi necesară asigurarea unui sprijin financiar pentru spital.

„Vom fi în viitorul foarte apropiat, dacă nu primim sprijin financiar, în imposibilitatea să mai putem trata bolnavi de Covid la Fălticeni. Nu mai avem bani. Contractul pe care îl avem cu CAS Suceava are niște limite legale. Toată lumea spune: Faceți, faceți, faceți! Nicio instituție a statului nu-și asumă oficial ceea ce solicită verbal”, a spus Cătălin Coman.

El a arătat că și la Maternitate vin foarte multe mame să nască și sunt cazuri în care se constată că acestea sunt pozitive la infecția cu noul coronavirus.

Cătălin Coman a menționat că o analiză a costurilor va fi înaintată luni către CJSU Suceava și CJ Suceava privind necesarul pentru tratarea patologiei Covid și non-Covid în Spitalul Fălticeni.

„E nevoie de peste un milion de lei. Anul acesta noi nu am primit absolut niciun ban de la minister sau CJ pe partea de funcționare”, a mai declarat Cătălin Coman.

În ceea ce privește celelalte aspecte financiare, el a arătat că municipalitatea se va descurca, dar că problema spitalului este de cea mai mare importanță.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version