A vrut sa-l omoare cu doua cutite de bucatarie


Intră acum și în grupul de

Un tânăr din Siret a fost trimis în judecată după ce a încercat să-şi omoare un concetăţean. Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, Luminiţa Leonte, instituţia a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi trimiterea în judecată a lui D. VASILE, în vârstă de 23 de ani, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor calificat .

Potrivit rechizitoriului, în seara zilei de 06.05.2010, în jurul orelor 22,00, între acesta şi C. Cristian Laurenţiu, pe fondul consumului de băuturi alcoolice a avut loc un conflict spontan, iscat de la unele neînţelegeri minore legate de grupul de prieteni cu care se afla fiecare dintre ei în parcul din apropierea Şcolii „Petru Muşat” din oraşul Siret.

D. Vasile s-a deplasat la domiciliu de unde a luat două cuţite de bucătărie, după care a revenit parc şi l-a provocat pe acesta să-l urmărească.

C. Cristian Laurenţiu a alergat după D. Vasile însă acesta, la un moment dat, din mişcare, l-a lovit cu un cuţit înjunghiindu-l la nivelul spatelui, lângă coloana vertebrală, cauzându-i astfel leziuni grave ce au necesitat pentru vindecare un număr de 28 – 30 zile de îngrijiri medicale.

„Deşi leziunile nu au pus în primejdie viaţa părţii vătămate, întreaga activitate infracţională a inculpatului, constând în dorinţa sa de a se răzbuna, înarmarea cu două cuţite, prezenţa sa cu aceste obiecte într-un loc public precum şi provocarea şi atragerea părţii vătămate, conduc la stabilirea faptului că a avut reprezentarea concretă a gravităţii faptei sale, acceptând inclusiv uciderea victimei. Inculpatul a avut o atitudine corectă, de recunoaştere şi regret a faptei comise”, precizează Luminiţa Leonte.


Intră acum și în grupul de