DSP Suceava: Spitalul Municipal Rădăuți devine spital Covid. În funcție de evoluția epidemică și Spitalul Fălticeni va deveni spital Covid


Intră acum și în grupul de

Directorul executiv al DSP Suceava, farmacist Olivia Ioana Vlad, a anunțat, vineri, printr-un comunicat de presă că, având în vedere evoluția epidemiologică din județul Suceava, a nivelului de ocupare a paturilor destinate pacienților Covid 19 din spitale în ultimele 7 zile, dar și în baza concluziilor dezbaterilor din Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava, DSP Suceava va propune Ministerului Sănătății ca Spitalul Municipal Rădăuți să fie primul spital care să intre în procedura de tratare a pacienților Covid începând cu data de 14 octombrie 2021, ulterior intrând Spitalul Fălticeni, în funcție de evoluția epidemiologică din județ.

Sursa citată arată că Spitalul Municipal Rădăuți cu un număr total actual de 127 paturi Covid (din care 6 ATI), va suplimenta cu până la 295 paturi având ca termen data de 14 octombrie 2021.

Totodată, Spitalul Municipal Fălticeni cu un număr total actual de 94 paturi Covid (din care 4 ATI), va suplimenta cu până la 146 paturi, în funcție de evoluția epidemiologică în județ.

Directorul DSP Suceava sublinază că Spitalul Județean de Urgență Sf.Ioan cel Nou  Suceava, datorită nivelului ridicat de competență, va prelua toată patologia Covid și non-Covid, urgențele medicale  din județ cu acordul medicului de gardă, iar celelalte spitale vor prelua cazurile care necesită supraveghere medicală conform protocoalelor existe.

„Extinderea numărului de paturi ATI se va face doar în baza asigurării unui suport tehnic adecvat și cu protejarea pacientului. DSP Suceava recomandă luarea de măsuri de urgență pentru asigurarea funcționării corespunzătoare a instalațiilor de oxigen, în condiții de securitate. Este imperios necesar să fie excluse situațiile generatoare de risc”, se arată în comunicat.

Mai mult, se preciează că ambulatoriile de specialitate vor asigura în continuare asistenţa medicală pacienților non-Covid 19, în limita disponibilităților de personal medico-sanitar.

„După diminuarea numărului de pacienți Covid-19 care necesită internarea, spitalul va solicita DSP Suceava diminuarea numărului de paturi pentru această patologie, conform metodologiei din Ordinul Ministrului Sănătății 434/2021”, mai arată Olivia Vlad.


Intră acum și în grupul de