Lucrarile de reparatie a drumurilor judetene, decalate din cauza contestatiilor


Intră acum și în grupul de

Lucrările de reparaţie a drumurilor judeţene sucevene vor demara cu întârziere din cauza contestaţiilor. Potrivit vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Daniel Cadariu, Direcţia de Drumuri şi Poduri din cadrul CJ Suceava a organizat o licitaţie deschisă în vederea atribuirii Acordului cadru având ca obiect execuţia de lucrări de întreţinere şi reparaţii pe drumurile judeţene, precum şi servicii de deszăpezire, pentru o perioadă de trei ani, cu o valoare de 100 milioane lei, iar în data de 28 mai a fost comunicat participanţilor rezultatul procedurii prin care a fost desemnată oferta câştigătoare.

Ulterior, două societăţi comerciale participante la licitaţie, fiecare în cadrul altor asocieri, au formulat contestaţii împotriva rezultatului procedurii de atribuire. El a spus că în aceste condiţii procedura de atribuire iniţiată a fost suspendată până la soluţionarea acestora, ceea ce conduce la decalarea datei de încheiere a Acordului cadru şi imposibilitatea începerii lucrărilor de reparaţii şi întreţinere a drumurilor judeţene.

Cadariu a menţionat că la CJ Suceava s-au înregistrat nenumărate cereri din partea primarilor din judeţ pentru refacerea drumurilor şi a dat asigurări că după soluţionarea contestaţiilor şi încheierea Acordului cadru, vor începe, cu maximă urgenţă, lucrările de reparaţii, în special plombările asfaltice şi balastarea drumurilor.

El a spus că aceste lucrări trebuie începute cât mai repede mai ales în condiţiile în care fenomenele meteorologice din ultima perioadă au contribuit şi mai mult la degradarea drumurilor judeţene. Consiliul Judeţean Suceava administrează o reţea de aproape 1.140 km de drumuri judeţene.


Intră acum și în grupul de